Változások a parkolásban Nyíregyházán

2015 decemberében döntött úgy a város közgyűlése, a 2011-től nem változott parkolási feltételeket módosítják. A 2015. december 19-étől január 3-áig ingyenesen használható megállóhelyek díjai 2016. január 1-jével módosultak. Egyes helyeken díjcsökkentésre, máshol -emelésre számíthatnak az autósok. Ennek értelmében a kiemelt zónában az eddigi 310 forint helyett 350 forintra, az egyes zónában 210 forint helyett 250 forintra, a kettes zónában 160-ról 200-ra emelkedtek az óránkénti parkolási díjak. Kialakítottak egy új zónát, a város zúzott köves parkolói lesznek a hármas zóna megállói, ezekben 150 forintért parkolhatnak óránként az autósok.

 

Kevesebbért parkolhatnak

 

Barca Balázsné, a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportvezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, úgy vélték, a zúzott köves parkolókban nem teremtenek olyan feltételeket, mint egy aszfaltozott parkolóban. Így igazságosabbnak találták, ha ezeknek a parkolóknak az óradíját lecsökkentik.

 

Ingyenes várakozás

 

Korábban fizetőparkolóban állhattak meg a sofőrök a Városi Stadion környékén és a Tokaji úton is. 2016. január elsejétől a Nyíregyházi Egyetem, a Városi Stadion, a Tokaji út 3. és a Rákóczi utcai Kínai Üzletház előtt ingyenesen várakozhatnak, nem kell a parkolásért fizetni.

 

Bérletvásár

 

Januárban a bérleteket is újra kell váltani. Ezek ára nem változott, az elmúlt években megszokottakért juthatnak hozzá a bérlethez azok, akik ezt a fizetési megoldást választják. A bérleteket a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportjánál, a Hősök terén lévő Zöld Irodaházban válthatják meg hétfőtől csütörtökig fél nyolctól délután fél négyig, pénteken pedig fél nyolctól egy óráig az autósok. Nyíregyházán elkezdődött a parkolóautomaták felújítása is, 2016 első felében 13, rendszámra szóló jegy kiadására alkalmas gépet helyeznek el a városüzemeltető cég szakemberei a kiemelt parkolási zónában.

M. E.