Vállalkozz digitálisan!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a Váci Mihály Kulturális Központban rendezte meg a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! projekt idei utolsó, nyíregyházi konferenciáját. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc polgármester. Hangsúlyozta, modern vállalkozásokról informatikai fejlesztések nélkül ma már nem beszélhetünk. Infrastruktúrában a digitális mintaprojekt kapcsán Nyíregyháza kifejezetten jól áll, tavaszra 96 százalékos lesz a lefedettség, ezt a lehetőséget a vállalkozásoknak is ki kell használniuk.


SEGÍTSÉG A FEJLESZTÉSBEN

 

Az országos program arra a problémára épül, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások korlátozottan használják a korszerű informatikai eszközöket és megoldásokat, melyek a versenyképesség és jövedelemtermelés alapvető elemei. A projekt célja, hogy olyan motiváló, szemléletformáló tevékenységet nyújtson, ami megszünteti a kkv-k fenntartásait az internet alapú szolgáltatásokkal szemben, egyúttal segíti őket a digitális felzárkózásban, és az eredményesebb, hatékonyabb, gazdaságosabb működésüket szolgálja.

További képekért kattintson a fotóra!

Koleszár Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető IKT tanácsadója elmondta, a 27 fős tanácsadói hálózatuk auditálása után a cégek digitálisan felkészült státuszt kaphatnak. Ezzel a hamarosan megjelenő pályázatokon extra vissza nem térítendő támogatásra lesznek jogosultak.

 

UNIÓS PÁLYÁZATI FORRÁSOK

 

Nyíregyházán jelenleg 17 ezer egyéni és társas vállalkozás működik, a megyeszékhelyen tartott rendezvényen komoly volt az érdeklődés a fejlődés lehetőségei iránt. A közel kétéves időtartalmú, kormányzati támogatással létrehozott program keretében országosan 130 eseményt szerveznek, amelyeken a vállalkozók az információgyűjtés mellett különböző infokommunikációs megoldásokkal is találkozhatnak, valamint segítséget kapnak abban is, hogy milyen európai uniós pályázati források állnak rendelkezésre céljaik eléréséhez.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)