Vállalkozói Témahét – Rendkívüli tanóra a Wesselényiben

Ötödik jubileumát ünnepli a Pénz7, az előző négy év kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a 2018/2019. tanév rendjében 2019. február 25. – március 1. között ismét szerepel a pénzügyi és vállalkozói témahét. A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A program és a szervezők kiemelt célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot.

Rendkívüli tanóra a Wesselényiben

A Vállalkozói Témahét keretében rendkívüli tanórát tartott Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

További képekért kattintson a fotóra!

Mint elmondta, a témahetek nem véletlenül célozzák meg a digitális tudást, a pénzügyi és vállalkozói ismereteket, valamint a fenntarthatóságot. Ezeket érdemes a tanórákon túl másképpen, máshogyan is megközelíteni. A cél, hogy a diákoknak legyenek saját, kreatív ötleteik, összetudják kapcsolni a dolgokat, akár projektekben is gondolkodjanak.

Pénzügyekről tudatosan

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az egyének, háztartások anyagi biztonságára, pénzügyi stabilitására a rendszeres megtakarítási tevékenység kedvezően hat, és a családok pénzügyi vagyonának körültekintő, tudatos kezelése, befektetése hosszabb távon komoly anyagi előnyöket hozhat. Erre már fiatalon is célszerű felkészülni a kapcsolódó fogalmak, mérlegelési szempontok, kockázatok és pénzügyi számítások előzetes megismerésével. A Problémafelismerés és üzleti ötlet az idei vállalkozói ismeretek fókusztémája. A diákok játékos feladatokkal fejleszthetik kreatív, kooperációs és vállalkozói készségeiket, a vállalkozói önkéntesek történeteiből, sikereiből, motivációjából pedig inspirációra lelhetnek.

 

Szoboszlai Tibor