Valentin nap Nyíregyházán
Valentin napi pad és faragott tulipán várta az andalgó szerelmes párokat Nyíregyházán. A Hősök terén található meglepetést a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai valósították meg. A pad melletti tulipánnal szeretnének egy kis vidámságot hozni ezen a napon, jelezve számunkra, hogy közeledik a tavasz, nemsokára vége a fagyos időnek.

A nyíregyháziak egy része is megünnepli a Valentin napot. Meglepetést kaptak a várostól, szívecske várja őket a Hősök terén. A NYÍRVV Nonprofit Kft. egy paddal és tulipánnal kedveskedett a szerelmesek számára. A társaság nagy figyelmet fordít arra, hogy komfortossá tegyék a várost.

– Jelenleg ezt a szerelmesek padját helyeztük ki. Ennek az apropója, hogy egy közös életnek a kezdete, ha úgy tetszik, a tavasza mindig a szerelemmel kezdődik, és ebben biztatunk is mindenkit, hogy lassan itt lesz a tavasz, mint a pad mellett kiállított tulipán is ezt szimbolizálja, tehát kitartás még, nemsokára jó idő lesz... – mondta Keczkó János, a NYÍRVV közterület-fenntartási irodavezető.

Valentin napon egyesek azt érzik, be kell szerezniük valami különleges ajándékot. Viszont nem muszáj olyan meglepetésekben gondolkoznunk, amik nagy mértékben terhelik a pénztárcánkat. Különböző országok hagyományai is inspirálhatnak minket. Dániában például nem csak szerelmes kártyákat készítenek egymásnak, hanem egyszerű papírból kivágott vicces lapokat adnak szerelmüknek név nélkül, csak, hogy legyen bennük egy kis pezsgés. Franciaországban egyesek szerelemfát is ültetnek együtt. Csehországban március 1-ét kiáltották ki inkább a szerelmesek ünnepének, ilyenkor a párok a cseresznyefa alatt váltanak csókot. A walesiek pedig faragott fakanállal romantikáznak már a 16-17. század óta, amikből különböző jelentéssel bíró formákat hoznak ki. Ők január 25-én ünnepelnek.

Sokan kritikával illetik az ünnepet, de Valentin napi ajándékok sora ide vagy oda, mégis csak a szeretetet és a szerelmet ünnepli a világ. A nyíregyházi pad egész tavasszal várja a város lakóit.

Szilágyi Bella Brigitta