Vakáció Nyíregyházán! - Ellepik a turisták Sóstót idén nyáron is!
Vakáció Nyíregyházán! - Ellepik a turisták Sóstót idén nyáron is!

A koronavírus-világjárvány miatt idén tavasztól szinte leállt a globális turizmus. Hazánkba is (csakúgy, mint bárhová máshova) – az előző évekhez képest – lényegesen kevesebb külföldi turista érkezik, a karantén­kötelezettség, illetve a COVID-tesztek miatt pedig a magyarok sem utaznak. Mindez persze a belföldi turizmusnak kedvez. Nyíregyházát – főként Sóstót – az utóbbi hetekben szinte teljesen ellepték a turisták, az óriási érdeklõdés pedig nemcsak a hétvégéket érinti. Egy átlagos kedd délelőttön eredtünk a nyomukba. Találkoztunk Salgótarjánból, Nyergesújfaluból, Budapestrõl, Csepregből és a közeli településekről érkező vendégekkel is. Képes riportunk következik...

Nyergesújfalu

„Aktív pihenésre érkeztünk” - Dr. Végh Róbert–Mészáros Kinga

„Egészen a Dunakanyartól érkeztünk Nyíregyházára. A szüleink Mátészalkán élnek, így igazából adott volt, hogy akkor a szabolcsi megyeszékhelyet válasszuk aktív pihenésünk helyszínéül. Ez az elsõ olyan kikapcsolódásunk, amikor nincs velünk a másfél éves gyermekünk, így most tényleg csak egymásra figyelünk. Három éjszakát töltünk itt, bejárjuk Sóstót, a múzeumfalut, de nem marad ki a belváros sem. Annyira gyönyörû a város és a környék, hogy semmit nem szabad kihagyni”.

Salgótarján

„Mindent megnézünk, ami csak belefér” - Licskó Bálint–Valenta Linda

„Nyíregyházára jártam főiskolára, így régi emlékek, ismerősök kötnek a városhoz. Négy napot töltünk itt, mindent megnézünk és kipróbálunk, ami csak belefér. Sokat szeretnénk sétálni Sóstón, elmegyünk a strandra, az állatkertbe, megtekintjük a belvárost és persze remélhetőleg lesz időnk horgászni is. Igazi pihenős vakációt tervezünk Nyíregyházán.”

Újfehértó, Budapest

„Az állatpark nem maradhat ki” - Szegedi János és családja

„Újfehértón élünk, mivel félórányira van csak Nyíregyháza, így gyakran átjövünk. Imádjuk az állatparkot, idén már többször meglátogattuk. Ha pedig tehetjük, akkor hozzuk a vendégeinket is.”

Nyíregyháza

 „Idén itthon nyaralok”

Mészáros Eszter

„Nyíregyházán élek, idén itthon fogok nyaralni. Ha tehetem, kimegyek a Tófürdõre, de a belvárost is imádom. Azt szeretem a legjobban benne, hogy mindig vannak programok, sosem unatkozhatunk, és igazából megtalálható itt minden, amire szükségünk van. A kedvenc helyem a Korzó, hiszen lehet benne jókat shoppingolni, de akár kávézni is a barátokkal”.

Litvai Panna

Ha valami, hát a főtt kukorica maga a nyár. A strandon esik a legjobban. Litvai Panna két csobbanás között majszolta a finomságot...

Nagycserkesz

„A Tófürdő maga a szabadság” - Gincsai Katalin és családja

„Mivel közel van a Tófürdő, így gyakran ki szoktunk jönni ide. Ami a legjobban tetszik benne, hogy itt a gyerekek nyugodtan csapkodhatnak a vízben, nem szól rájuk senki. Maga a hely szuper, a víz pedig hűsítő. Idén már volt egy rövid nyaralásunk, Hajdúszoboszlón töltöttünk el pár napot, de a vakáció hátralévő részére már nem tervezünk mást, hiszen hamarosan kezdődik az iskola. Addig viszont kihasználjuk az időjárást, és pancsolunk a Tófürdőn.”

Csepreg

„Csak jókat hallottunk Nyíregyházáról” - Peresznyei Nikoletta és családja

„Még soha nem jártunk Nyíregyházán, de annyi jót hallottunk róla, hogy idén itt nyaralunk. Vas megyéből érkeztünk, három napot töltünk itt, egyelőre az állatkertig jutottunk, ami tulajdonképpen a fő célunk volt. A fókashow zseniális, itt biztosan eltöltünk legalább egy napot, de még nagyon sok mindent szeretnénk megnézni, hiszen van látványosság bőven.”