Vagyonvédelmi vetélkedő Nyíregyházán

Nyaralni megy a család, ezért otthonukban több óvintézkedést is meg kell tenniük. Vagy éppen hazaérnek a munkahelyükről, amikor azt veszik észre, hogy nyitva a lakás ajtaja, és bent van egy idegen. Többek között ilyen helyzetekben kellett feltalálniuk magukat azoknak a családoknak, akik részt vettek a nyíregyházi vagyonvédelmi vetélkedőn.

A családok számára szervezett vagyonvédelmi vetélkedőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A programot a „Házhoz megyünk” elnevezésű vagyonvédelmi programsorozat keretében tartották meg.

További képekért kattintson a fotóra!

A megyei rendőr-főkapitányság csatlakozott az országos programsorozathoz. Célunk az, hogy a lakosságot tájékoztassuk a vagyonvédelem lehetőségeiről, közvetlenül szólítsuk meg őket és informáljuk őket arról, hogyan tehetnek a legtöbbet otthonaik és vagyonuk biztonságáért. Nyíregyházán a városlakók az elmúlt hónapokban több helyszínen is találkozhattak egy olyan standdal, ahol a rendőrség mellett civil szervezetek és cégek adtak tanácsokat többek között a betörések megelőzéséhez. Most, a program záró rendezvényeként vetélkedőre vártuk a családokat.

A verseny résztvevői keresztrejtvény és vagyonvédelmi teszt kitöltésével bizonyíthatták tudásukat, és szituációs játékokon keresztül mutatták meg, mit tudnak tenni vagyonuk védelméért. A legjobban teljesítő csapat részt vesz a verseny Budapesten megrendezendő országos döntőjén.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)