Vagyonvédelmi tanácsokat kaphattak a városlakók a piaccsarnokban

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársainál már hagyomány, hogy vagyonvédelmi és bűnmegelőzési tanácsokat adnak nagyobb rendezvényeken. A rendőrség célja, hogy a városlakók kevés pénz befektetésével meg tudják védeni otthonukat, vagy értékeiket. Most a Búza téri piaccsarnokba települtek ki, ahol szórólapokkal és személyre szabott tanácsokkal várták az érdeklődőket. A Bűnmegelőzési Osztály egyik munkatársa, Prekupné Potor Hajnalka elmondta, nagyon fontos, hogy a lakosok információt szerezzenek arról, hogyan védhetik meg értékeiket.

 

Ezeken a kitelepüléseken hasznos tanácsokkal látjuk el a lakosságot, kis odafigyeléssel, kis anyagi ráfordítással hogyan tudják megvédeni értékeiket, otthonaikat. A karácsonyi forgatagban is megtalálhatnak bennünket, ahol hasonló hasznos tanácsokkal látjuk el a látogatókat.

 

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a vagyonvédelem érdekében azt tanácsolják a nyíregyháziaknak, hogy a gépjárműveikkel a karácsonyi forgatag idején is kivilágított helyen parkoljanak, valamint ne hagyjanak értékes holmit az autójukban. Ajánlják, hogy a papírpénzt és a bankkártyát lehetőség szerint külön tartsák. Egy érdeklődő, Hliva Sándor szerint fontos, hogy mindenki jól tájékozódjon.

Nagyon fontos, hogy rendőrség felhívja a vagyonvédelemre a figyelmet. Továbbá az is, hogy az értékeinket védett helyen tartsuk, valamint ezeket ne hagyjuk az autóban. Lehetőleg kevés pénzt hordjunk magunknál, és a bankkártyát külön helyre tegyük. Ezek nagyon fontosak, és a rendőrség jól teszi, hogy mindenkinek felhívja a figyelmét ezekre.

Az országos kampánysorozat célja, hogy a szakmai információkkal a társadalom közbiztonságát növeljék, valamint javítsák az emberek önvédelmi képességét is. A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az adventi forgatagban is várják a városlakókat, akiknek lehetőségük van a BikeSafe programba is regisztrálni.

Horváth Kíra