Vadonatúj csarnokot épít az Euro Madura, Épületgépészeti Kivitelező és Mérnöki Kft.!

Jelentős előrelépést tett és fontos mérföldkőhöz érkezett az Euro Madura, Épületgépészeti Kivitelező és Mérnöki Kft. Amellett, hogy a jól ismert kereskedelmi egységük minden igényt kielégítve továbbra is a Dózsa György utcán marad, egy vadonatúj csarnokba költöznek a tervezőmérnökök és a kivitelező brigádok. Itt fogják a beruházásokhoz szükséges épületgépészeti rendszereket tervezni, előkészíteni és részlegesen összeépíteni, majd innen szállítják ki a beépítendő helyszínre.

Az épület két részből áll majd. A 21. századi igénnyel kialakított csarnok mellett ugyanis irodákat is kialakítottak benne. Az EURO MADURA az elmúlt években komoly gépészeti tervező-és kivitelező presztízst szerzett magának. Kelet-Magyarország egyik legismertebb generáltervező és épületgépészeti generál-kivitelezőként több vadonatúj, illetve átalakuló beruházásában is részt vett; ipari csarnokok, lakóparkok, szállodaláncolatok és üzletközpontok tervezésével és kivitelezésével vívták ki megrendelőik elismerését.

Az új csarnok egy újabb előrelépést jelent a cég életében, ráadásul a fenntartható fejlődés jegyében készült el. Az épület tetejére napelemeket helyeztek, a hűtést-fűtést pedig levegő-víz hőszivattyúval oldják meg. A zöld szemléletet bizonyítja, hogy gondoltak az esővíz hasznosítására is. A csarnok tetejéről a csapadékot összegyűjtik egy nagyméretű víztározóba, melynek egy részét korszerűen szikkasztják, a másik részével pedig a parkosított növényzetüket gondozzák majd.

Sokat elmond az új beruházásról, hogy az elkészített alkatrészeket 3200 kg teherbírású, 3,5 m magasságú, 1,0 m mélységű polcrendszeren lehet tárolni. A kollégák munkáját pedig további gépek és felszerelések segítik. A közelmúltban egy gázüzemű targoncát, nagyméretű tervek nyomtatására alkalmas plottert, irodai nyomtatókat, valamint számos további IT eszközöket és szoftvereket vásároltak. Az EURO MADURA a beruházáshoz kormányzati és uniós támogatást is elnyert. Az épület a Széchenyi Terv Plusz program keretében, a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02296 azonosítószámú projektben valósult meg.

Az épületet sajtótájékoztató keretén mutatták be a nagyközönségnek. Madura Csaba, a társaság tulajdonosa úgy fogalmazott, hogy az új csarnok hatalmas előrelépést jelent a cég életében és bízik abban, hogy ennek segítségével még több elégedett megrendelőt tudnak majd kiszolgálni.