Vad- és halételekkel kecsegtet a hétvége

Szombaton a hamburgerek világa költözik Nyíregyházára, vasárnap pedig a legfinomabb vad- és halételeket főzik majd a BUSZACSA parkolójában. Erről számolt be a Halat-Vadat Gasztro Feszt szervezője. Március 19-én déltől úgynevezett food-carok, azaz ételkészítésre alkalmas autók jelennek meg a parkolóban. Ezekben a világszerte népszerű, Amerikából származó utcai ételeket készítik majd az árusok. Míg pirul a hamburgerhús és a sült krumpli, zenekarok szórakoztatják a közönséget. A gasztrofesztivál első napján a Nap együttes, a Zenit, a Premier együttes, a Bluesers és a Milord szolgáltat zenét.

A fesztivál másnapján, vasárnap reggel kilenctől kezdődnek az események. Ekkor azonban többnyire a lassan készülő, hagyományos ételekről szól a fáma. A rendezvényen ugyanis 30 csapat állít majd elő hal- és vadhúsból különböző finomságokat. A szervezők azt mondják, ezzel főként az egészséges halfogyasztásra kívánják felhívni a figyelmet.

[REKLAM]

˜– Számomra megdöbbentő volt, hogy a magyar lakosság éves halfogyasztása 5 kilogramm fejenként, ami rendkívül kevés, ezért szeretnénk népszerűsíteni, lelkesíteni az embereket, hogy fogyasszanak minél több halat, hiszen a hal nagyon egészséges, illetve a vadételeket párosítottuk mellé – mondta Kosztyu László főszervező.

A szervezők hangsúlyozzák, nemcsak az egymással versengő csapatok lakhatnak majd jól, a hal- és a vadételeket bárki megkóstolhatja. A jó hangulat vasárnap is biztosított, ezen a napon többek között Kocsis Janika és Nyuki szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A kétnapos fesztivál első napja ingyenes, vasárnap pedig 500 forintos belépőt kell váltani. Cserébe azonban minden látogatót megvendégelnek egy tál étellel.

Z. Pintye Zsolt