V4 Special Series Vásárosnamény-Nyíregyháza: Daniel Auer győzött, Pelikán János második
Fotó: v4kerekparverseny.hu

A v4kerekparverseny.hu beszámolója.

Eredménylista!

Vásárosnamény és Nyíregyháza között 163,8 kilométer várta a V4 Special Series 1.2-es viadal résztvevőit. Végül az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes, a remekül küzdő Pelikán János (Pannon Cycling Team) lett, aki másodikként ért célba.

Pontban 12 óra 20 perckor tizennyolc csapat több mint száz kerekese vágott neki a 163,8 kilométeres távnak. Az éles rajtot követően hatalmas tempóban kezdtek a versenyzők, az első óra átlaga 47 kilométer/órára rúgott. Sokáig egyben haladt a mezőny, kisebb próbálkozásoktól eltekintve életképes elmenés nem bontakozott ki, bár többször is akcióztak a hazai kerekesek: Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) kétszer is meghúzta a sort, de Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa) is próbálkozott.

Száz kilométerre a céltól aztán egy húszfős sornak sikerült ellépnie, benne a regnáló magyar bajnokkal, Szarka Gergellyel (Epronex-BSS Oil Team), továbbá Pelikán Jánossal (Pannon Cycling Team), Dina Dániellel (Pannon Cycling Team) és Zathureczky Márkkal (Epronex-BSS Oil Team).

A szökevények pillanatok alatt egy perc fölé növelték előnyüket, a főmezőny pedig ezt követően már nem is tudott hozzájuk sokkal közelebb kerülni.

Nyíregyházára beérve még négy kör várt a kerekesekre, ráadásul a zivatar is megérkezett, amely igencsak csúszóssá varázsolta az aszfaltot.

Az utolsó körre fordulva Pelikán János (Pannon Cycling Team) indított, aki hatalmasat küzdve próbálta maga mögött tartani üldözőit. Végül sikertelenül, hisz az utolsó kilométeren az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) utolérte, majd meg is előzte a magyar kiválóságot. Végül Auer győzött Pelikán és a szlovén Rok Korosec (Ljubljana Gusto-Santic) előtt. Dina Dániel (Pannon Cycling Team) is bejött az első tíz között, pontosan tizedikként zárva 3 UCI pontot gyűjtött.

Nem volt ez egy túl könnyű verseny, a végét a nem várt zivatar tette veszélyessé, nagyon csúszóssá vált az aszfalt, észnél kellett lenni.

– mondta röviddel a célba érkezést követően a verseny győztese, Daniel Auer.

Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú idő után újra sikerült versenyt nyernem, ez nagyszerű érzéseket kölcsönöz.

Nem vagyok csalódott.

– mondta Pelikán János, aki második helyének köszönhetően 30 UCI világranglista pontot szerzett. 

Jó erőben éreztem magam, így megpróbáltam. Tudtam, hogy a CCC Development Team versenyzői sprintre próbálják hozni a végét. A csapatunkból ketten voltunk elől Dina Danival. Először Dani próbálta meg, majd miután őt megfogták, lendületből mentem is tovább, mire a többiek elkezdtek nézelődni hátul, mindössze a Maloja-Pushbikers csapatának az egyik kerekese jött utánam. Mindent beleadtam, de másfél kilométerrel a vége előtt utolért, majd meg is előzött az addigra eléggé vizessé váló aszfalton. Mivel ez az első nemzetközi mezőnyverseny dobogóm, így elégedett vagyok, köszönöm a csapatomnak az egész napos munkát.

EREDMÉNYEK

  1. Daniel Auer, osztrák (Maloja-Pushbikers) 3:22:38

  2. Pelikán János, magyar (Pannon Cycling Team) + 3 mp

  3. Rok Korosec, szlovén (Ljubljana Gusto-Santic) + 6 mp

  4. Kamil Malecki, lengyel (CCC Development Team) + 7 mp

  5. Patrik Tybor, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp

  6. Ivan Centrone, luxemburgi (Team Differdange-GeBa) + 7 mp

  7. Simone Innocenti, olasz (Dellio Galina) + 7 mp

  8. Jan Andrej Cully, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 7 mp

  9. Laurin Winter, német (Team Differdange-GeBa) + 7 mp

  10. Dina Dániel, magyar (Pannon Cycling Team) + 7 mp

A legjobb magyar versenyző:
Pelikán János (Pannon Cycling Team) (2.)

A legjobb cseh versenyző:
Ludek Lichnovsky (Pardus Tufo Prostejov) (19.)

A legjobb lengyel versenyző:
Kamil Malecki (CCC Development Team) (4.)

A legjobb szlovák versenyző:
Patrik Tybor, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) (5.)

Letöltés:
V4 Special Series Vásárosnamény-Nyíregyháza eredménylista

 

Forrás: v4kerekparverseny.hu