Üzleti reggeli – Fókuszban a gazdaságfejlesztés és befektetésösztönzés

Üzleti reggelit tartott az egyik országos pénzintézet Nyíregyházán. A Kelet-Magyarországra fókuszáló rendezvényen kiemelt figyelmet kapott a megyeszékhely gazdaságfejlesztése, valamint a munkáltatók vonzóvá tétele a munkáltatói piacon. A CIB Bank KKV Üzletágának igazgatója, Győr Tamás kérdésünkre elmondta, az, hogy a kelet-magyarországi vállalkozások keresik a beruházási, fejlesztési lehetőségeket – és ehhez banki finanszírozást is igényelnek –, arra utal, hogy bíznak a jövőben, a régió és az ország fejlődésében. 

– Számunkra a régió kiemelten fontos, most a nyíregyházi és a debreceni régiónak tartunk egy sajtónyilvános rendezvényt. Rengeteg lehetőség van, a helyi kkv-k egy fantasztikus növekedési pályán mennek keresztül. Nőnek az ipari parkok, multinacionális cégek települnek be, ez egyben lehetőség és kihívás is, például a munkaerőpiaccal kapcsolatban – emelte ki Győr Tamás, a CIB Bank KKV Üzletágának igazgatója.

A szakmai délelőttön Hajdu Egon befektetési igazgató Tőkepiaci kitekintő című előadása után a fókusz Nyíregyháza gazdaságfejlesztésére irányult. Bartók Dávid, a Nyíregyházi Városfejlesztési és Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezetője a vállalkozásfejlesztésről és befektetésösztönzésről is beszélt a résztvevőknek.

A Nyíregyházi Ipari Park eredményeit és célkitűzéseit összefoglaló előadást követően Szilágyi-Bécsi Tímea, az INT-Solution Kft. ügyvezetője beszélt arról, hogyan lehet vonzó munkáltatóként jelen lenni a munkaerőpiacon. Az adatokat részletesebben vizsgálva pedig az is látszik, hogy a szakmai rendezvényt szervező pénzintézet Kelet-Magyarországon működő ügyfelei elsősorban a fejlesztési, beruházási célú finanszírozást keresték. A vállalkozások nagy eszközberuházási kedvét mutatja, hogy a régióban a lízingfinanszírozási szerződések volumenében közel 70 százalékos volt a növekedés, ezen belül Nyíregyháza térsége kiugró, több mint kétszeres növekedést mutatott.