Utolsó ülés 2015-ben

2015-ben utoljára ültek össze az Idősügyi Tanács tagjai. A találkozón a tagok összegzést hallhattak a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának programjairól. Dr. Semsei Imre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja az elmúlt év előadásairól elmondta, az egyre népszerűbb eseményből hatot tartottak meg a tavaszi, hatot pedig az őszi-téli időszakban. Az előadókat úgy hívták meg, hogy figyelembe vették az idősek kívánságait, illetve azokat a témákat, amelyek a szépkorúakat foglalkoztatják.

További képekért kattintson a fotóra!

A dékán felhívta a megjelent tagok figyelmét arra, hogy a jövőben számítógép-kezelői tanfolyamot szeretnének indítani a nyugdíjasoknak fiatalok bevonásával, így megvalósulna a generációk közötti együttműködés is. A jövőben arra is lehetőséget biztosítanak a nyugdíjasoknak, hogy részt vehetnek az Egészségügyi Kar előadásain. Az Idősügyi Tanács ülésén a résztvevők összegezték a mögöttük álló időszakot is.

 

Sikeres programok, gyarapodó ügyek

 

Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, decemberre már belejöttek a munkába, és már bátrabban fordulnak az önkormányzathoz az időseket érintő témákban. A titkár hozzátette, több kérdésben adtak be javaslatot, amelyeket meghallgatott az önkormányzat.

 

Az önkormányzat figyel az Idősügyi Tanácsra

 

A nyugdíjasok javaslataira odafigyel az önkormányzat. Adnak ötleteikre, az Idősügyi Tanács munkáját pedig fontosnak ítélik meg.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, olyan kérdések vetődnek fel az Idősügyi Tanács ülésein, amelyek érintik a nyugdíjas korosztályt. A problémáikra minden esetben megoldást keresnek, ezzel jelentősen megkönnyítik az életüket.

Az Idősügyi Tanács ülésén Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy december 12-én, szombaton a Városi Rendelőintézetben ingyenes alap szűrővizsgálaton vehetnek részt a város nyugdíjasai, akik ezért az Unilever ajándékcsomagját vehetik át.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)