Utolsó tanítási nap

A gyerekek ma már csak játszottak a Jókai Mór Református Általános Iskolában. A többség a jó időben az udvaron töltötte az időt. Az iskolában a tanulók és a pedagógusok is izgalommal várták az utolsó tanítási napot.
Programokkal, örömökkel teli évünk volt – mondta Sipos Kund Kötönyné igazgató. – Sok gyerekkel sok öröm jár. Amikor a nyolcadikosok elbúcsúznak, mindig egy óriási izgalom, nekik is, nekünk is, mert azt a nyolc évet, amit itt eltölthettünk együtt, ilyenkor nagyon tudják értékelni, reméljük, hogy később is. Mi pedig alig várjuk, hogy az iskola „gyermekmentes övezet” legyen, és be tudjuk fejezni az évet, de ezt a legjobb értelemben mondom, hiszen a gyerekeknek az utolsó nap, amikor iskolában vannak, de már nincs tanítás, külön ajándék.

 

BÚCSÚ AZ ISKOLÁTÓL

 

A nyolcadik osztályosok elbúcsúztak az iskolától. Minden osztály fotókkal, történetekkel elevenítette fel a diákévek szép pillanatait, így köszöntek el tanáraiktól és társaiktól.

További képekért kattintson a fotóra!

– Kicsit szomorú vagyok, hogy itt kell hagynom az iskolát, de nagyon kíváncsian várom a gimnáziumi éveket – mondta Jenei Johanna. – Itt, a Jókaiban rengeteg élménnyel gazdagodtam a nyolc év alatt és rengeteg barátot szereztem.

 

FELKERÜLT A TÁBLÁRA A „VAKÁCIÓ”

 

Az osztálytermekben a Vakáció szó utolsó betűje is felkerült a táblára. Míg a gyerekek játszottak, a tanító néni az utolsó simításokat végezte a bizonyítványokon, amelyet nemsokára kézhez kapnak a gyerekek.

– Szerintem kitűnő bizonyítványom lesz, mert két tantárgyból, matekból és zsoltárénekből is dicséretes ötös leszek, és nem lesz négyesem – mesélte Molnár Annamária.

A gyerekek ebben a tanévben utoljára lépték át az iskola kapuját. Holnaptól megkezdődik a nyári szünet.

– Annyira vártam már a szünidőt, hogy már úgy éreztem magam, mintha már a tengerparton lennék, mintha már ott ülnék, és élvezném, ha szünet van – mondta Antal Luca Katica.

A nyári szünet után az első tanítási nap szeptember 1-jén lesz, ami ebben az évben csütörtökre esik, így egy kétnapos „ráhangolódással” kezdődhet a gyerekeknek a tanulás.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)