Utolsó simítások az Arénában

A kívülről és belülről minden részében megújult sportcsarnok csodálatos látványt nyújt, hiszen már az utolsó simításokat végzik az építkezésen. A legszembetűnőbb változás, hogy a nézőtér közelebb került a küzdőtérhez, a befogadóképesség pedig a mobil lelátóknak köszönhetően 2500 főre nőtt. Az eddigi holt terek helyén konferenciatermet, irodákat és médiahelyiséget is létrehoztak. Az 1800 négyzetméteres küzdőteret keresztbe három kosárlabdapályára lehet osztani. Különleges lesz a hang- és fénytechnika, új lesz az eredményjelző, és már beszerelték az új székeket is. A hét végéig megérkezik a használatbavételi engedély, addig persze még vannak apróbb tennivalók a küzdőtéren.

További képekért kattintson a fotóra!

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, az építkezésen az utolsó simításokat végzik, helyére kerül a küzdőtér borítása és beszerelik az audiovizuális eszközöket. A nézőtéren már takarítanak, tehát minden készen áll arra, hogy fogadják a közönséget.

 

EURÓPA-LIGA MÉRKŐZÉSEKKEL AVATJÁK

 

A beruházás több mint 2 milliárd forintba került, és sok olyan rész is megváltozott, amely nem látványos, például a gépészet, a tűzvédelmi rendszer, így a legszigorúbb követelményeknek is megfelel az épület. A felújított létesítményt június 3-ától a női röplabda Európa-liga egyik csoportjának mérkőzéseivel avatják fel, a magyar válogatott mellett Románia, Szlovénia és Görögország lép pályára. A tervek szerint a Continental Arénában nemcsak sportrendezvényeket, hanem számos koncertet is tartanak majd. Már most tárgyalnak előadókkal, így az év második felében többször is megtelhet a csarnok.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)