Utolsó hét a Kis Vakondban

500 gyerek a tanodában

 

Pattog a pin-pong labda a Kis Vakond Tanodában. A gyerekek rögtönzött asztalitenisz bajnokságon próbálják eldönteni, ki az ügyesebb játékos. A Sóstón vakációzó gyerekek idejük nagy részét a szabad levegőn, játékkal és mozgással töltik, hogy a három hét múlva kezdődő iskolába kipihenten, feltöltődve érkezzenek. A Kis Vakond táborban nyolc héten át biztosítottak közel 500 gyermeknek egész napos elfoglaltságot az Önkormányzat jóvoltából a pedagógusok. Az utolsó héten 44 kisdiák táborozott. A programok között mindenki talált magának valót.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Érdekes programok

 

A gyerekekre az egy hetes elfoglaltság alatt kőgurító bajnokság, tűz,- és vízharc, csocsó, tollaslabda, zsinórlabda, foci, és homokvár építő verseny várt.

Vasváry Zoltán táborvezető elmondta, kollégáival olyan programokat állítottak össze, amit a gyerekek szeretnek, illetve amelyeket a legjobb elfoglaltságok közé soroltak. Hozzátette, minden héten a hét végén értékelést kérnek a táborozóktól, ami nagyon jó visszajelzés.

 

Hét helyszín, nyolc turnus

 

Ezen a nyáron hét helyszínen, nyolc turnusban több, mint 1600 gyermek tölthette hasznosan, szakemberek felügyelete mellett a vakáció egy részét. Önkormányzati segítséggel a Kis Vakond Tábor mellett foci,- nyelvi és úszótábor, Göllesz Tábor és hagyományőrző hét várta a gyerekeket a Sóstói Múzeumfaluban. Ezekben reggel nyolctól délután négyig szakemberek foglalkoznak a tanulókkal, és a napi háromszori étkezés mellett hasznos elfoglaltságokat biztosítottak a táborozóknak. A lehetőség a szülőket nem terhelte, hiszen a város 20,4 millió forintos támogatásának köszönhetően csupán az étkezésért kellett díjat fizetni, ami 2450 forintot jelentett a tábor öt napjára. Azok a gyerekek, akik tanév közben kedvezményben részesültek, azt a táborok ideje alatt is érvényesíthették.

ME.