Úthibák
A kemény téli időjárás az utakat is megviselte. A városban több helyen is kátyúk nehezítik a közlekedést. A NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei folyamatosan dolgoznak a balesetveszélyes utak javításán. A téli időszakban hideg aszfaltozással tudják a kátyúsítás mentesítést végezni, a komolyabb úthibák kijavítását csak májustól tudják elkezdeni.

Egy-egy út mentén heverő dísztárcsa utal a téli időjárás következtében felmerülő gondok egyikére, mégpedig hogy elsősorban az autóval közlekedőket sújtja a kemény hideg után az utakon megjelenő kátyúk sora. A télnek ugyan még nincs vége, de már most több útszakaszon is problémát jelentenek. A gyakran vízzel telt kátyúk amellett, hogy a gépjárművekben károkat okozhatnak, rendkívül balesetveszélyesek is. Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. csoportvezetője elmondta, a cég nem vár májusig, amikor az időjárás lehetővé teszi, hogy meleg kátyúzással tüntesse el gödröket, hanem a téli időszakban is megpróbálnak javítani az utak minőségén.

A hideg időjárásban a városüzemeltető cég munkásai előbb felmérik a sérült útszakaszokat, majd a -20 fokig alkalmazható hideg aszfalttal javítják ki az úthibákat. Az eljárás azért hatékony, mert a melegebb idő beköszöntével sem kell kicserélni, az a forgalom hatására tovább tömörödik. A meleg aszfaltozást májustól lehet elkezdeni, ekkor már gépekkel nagyobb útfelületek helyreállítása is megtörténhet.

Zadubenszki Norbert