Útfelújítások városszerte – Van, ahol most kezdődik, van, ahol lassan befejeződik a munka

Városszerte útfelújítások zajlanak Nyíregyházán, többek között a Szélsőbokori úton is, ahol a kivitelező tájékoztatása szerint augusztus 6-án, szombaton teljes útzár lesz. Megkezdődnek a Luther utca, és a Debreceni út Kígyó utcáig tartó szakaszának felújítási munkálatai. Az első ütemben a Debreceni út Hatzel tér és Kígyó utca közötti szakaszán dolgoznak majd – ezeket az információkat közösségi oldalán osztotta meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valamivel több mint 920 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a „Szélsőbokori út fejlesztése” című projektjét. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szélsőbokori út

A Szélsőbokori út a város dél-nyugati kertvárosias lakóterület kiszolgálását és ezen felül a városrészen elhelyezkedő ipari területek megközelítését szolgálja. A Tiszavasvári útnál megépült körforgalomtól kezdődően teljes hosszában felújítják a Rókabokori út csomópontig. Mindkét oldalon burkolt padka építése tervezett a szegély előtt, valamint a szegély mögött földpadka kerül kialakításra. A beavatkozással érintett szakasz mindkét oldalán kerékpáros nyomvonal megvalósítása tervezett. A Szélsőbokori út lakóövezeti részein a hiányzó járdaszakaszok kiépítésre, a meglévő szakaszok szabványosításra kerülnek, ezzel biztosítva a biztonságos gyalogos közlekedést. Összességében a tervezett beruházás biztosítani fogja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő fél számára. A beruházás kivitelezése júniusban kezdődött és tervezetten 2023 tavaszán valósul meg.

Új helyszínek

Megkezdődnek a Luther utca, és a Debreceni út Kígyó utcáig tartó szakaszának felújítási munkálatai. Az első ütemben a Debreceni út Hatzel tér és Kígyó utca közötti szakaszán dolgoznak majd – ezeket az információkat közösségi oldalán osztotta meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Sz-betűs utak

Eközben javában tart a felújítás a Széchenyi utcán is. Itt burkolatfelújítás, új buszöblök kialakítása és okoszebra-építés is tartozik a korszerűsítéshez. Ezen a városrészen sem előzmények nélküli a beruházás, felújították a Bessenyei és Benczúr tereket, kiépült a belvárosi Kulturális Negyed és kerékpárút is épült a Széchenyi utcán. A mostani beruházás részeként megtörténik a hiányzó járdaszakaszok kiépítése, a kapubejárók meglévő burkolatát a szükséges helyeken elbontják, majd új aszfaltburkolatot kapnak. Megvalósul a parkolóhelyek és a zöldfelületek rekonstrukciója, a kerékpárosok részére biztonságos átvezetések épülnek. A Szent István és a Szarvas utca is megújul, ezekre szintén vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. A burkolatfelújításokon túl a parkolókat is korszerűsítik, okoszebrákat építenek és buszöblöket alakítanak ki.