Útfelújítás az Érkertben

Ünnepélyes keretek között adták át a Toldi és a Vécsey utca új hídja közötti megújult útszakaszokat. A beruházás „Az érkerti városrész nagyvárosias lakókörnyezetének minőségi megújítása” című projekt keretében valósult meg.

 

MEGSZÉPÜLT A LAKÓTELEP

 

A 2012. november végén kezdődött projekt során az Érkerti lakótelepen megújult 10 panelház, elvégezték három óvoda és az iskola rekonstrukcióját, megújultak a parkok, sétányok, zöldfelületek, járdákat, új parkolóhelyeket, két új játszóteret és sportpályákat építettek. A projekt gazdaságos megvalósításának eredményeként megmaradt pénzösszegből a közbiztonság javítását szolgáló térfigyelő kamerarendszert 16 kamerával bővítették, és intézményi infrastruktúra-fejlesztés is megvalósulhatott, ennek keretében óvodák és iskolák korszerűsítését végezték el.

 

KÉT ÚTSZAKASZ FELÚJÍTÁSÁRA IS MARADT PÉNZ

 

A projekt maradványértékének terhére az Érkertben most 13 millió 970 ezer forintból felújították a Toldi és a Vécsey utca új hídja közötti két útszakaszt.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ez az útszakasz volt az Arany János és Móricz Zsigmond utca között lévő terület legrosszabb része – mondta Tormássi Géza önkormányzati képviselő. – Amikor szépült az Érkerti lakótelep, ennek az útnak az állapota tovább romlott, s miután sikerült úgy gazdálkodni a költségekkel, hogy maradt pénzösszeg, született meg az a döntés, hogy az Ér-patak két oldalán ezt a két utat rendbe tesszük.
A két útszakasz 4 méter szélességben és szakaszonként 92 méter hosszúságban kapott új útalapot és új aszfaltréteget. A megújult utakat már birtokba vehették az autósok. Az érkertiek örülnek az új beruházásnak.

Jobb az út minősége, könnyebb az átjárás, a gyalogosok is könnyebben tudnak közlekedni, és annak is örülök, hogy bekamerázták a területet – mondta Lakatos Csaba.
A lakótelep két megújult útszakaszának átadásával lezárult az Érkerti lakótelep felújítása. A projekt megvalósítása után szebbé és komfortosabbá vált a városrész.

[REKLAM]

– Az itt lévő 10 darab tízemeletes ház teljesen más képet mutat, a közterület is sokkal szebb lett, új parkolók és játszóterek épültek, megújultak az óvodák és az iskolák – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Az elmúlt egy évben mindenkitől, aki régen járt az Érkertben, azt hallottam, hogy szinte rá sem ismert a lakótelepre, és nem is hitte volna, hogy az Érkert ilyen szép hely is lehet. De szerintem ezt a legjobban azok tudják, akik itt laknak.

„Az érkerti városrész nagyvárosias lakókörnyezetének minőségi megújítása” elnevezésű projekt több mint másfél milliárd forintból valósult meg, amelyből a támogatás összege 1 milliárd 237 millió forint volt.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)