Útfelújítás – 12 ezer négyzetméteren zajlottak a munkálatok

Befejeződtek a munkálatok mind a 15 helyszínen, ahol idén végzett útfelújítást a NYÍRVV Nonprofit Kft. Megtörtént az aszfalt felmarása, a szükséges aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése, a szükséges burkolati jelek felfestése és a padkák helyreállítása. A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy lehetőleg rövid idő teljen el a marás és az aszfaltozás között, így minimalizálva a forgalom zavarását.

Az István utca Bujtosi utca és Szegfű utca közötti szakasza volt az egyike annak a 15 helyszínnek, ahol a NYÍRVV idén június közepén kezdett dolgozni. Egyes utak állapotát, kihasználtságát és a lakossági igényt figyelembe véve minden nyáron elvégzik a felújítást, idén ez közel 12 ezer négyzetméteren történt.

„Ez útfelújítás, ami azt jelenti, hogy a meglévő burkolatot felmarjuk, amennyiben vannak aknafedlapok, azokat a kivitelező szintbe emeli, utána megtörténik az új aszfaltréteg leterítése, és ahol szükséges, ott burkolati jelek felfestése és a padka helyreállítása is megtörténik” – mondta Dicső Péter.

A felmart aszfaltot – mint minden évben, idén is – újrahasznosították. Elszállították a NYÍRVV telephelyére, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben. A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy lehetőleg rövid idő teljen el a marási munkálatok és az aszfaltozás között, így minimalizálva a forgalom zavarását.

„Én azt gondolom, hogy a nyíregyházi lakosok ehhez már hozzászokhattak, hiszen több mint 15 éve minden évben van ez a programunk. A fejlesztést lakossági panasz nélkül zártuk, reméljük, hogy a városlakók is örömmel veszik” – tette hozzá a közterület-kezelési igazgató.

Az önkormányzat több mint 600 kilométeres úthálózatának – az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően – 50%-a burkolt út. A lakosság a tervek szerint a jövő évben is számíthat nagyfelületű útjavítási munkálatokra.