Útépítések, önkormányzati forrásból

A Merkúr és a Mohács utcákban már az új aszfaltburkolat megépítésének előkészítő munkáit végzik a szakemberek. Kialakítják a szegélyeket és a csapadékcsatornákat, fellazítják a meglévő alapot. Ezen a két útszakaszon előreláthatóan augusztus elejére befejeződnek a munkálatok.

ÖT UTCÁBAN ÚJ ASZFALTÚT ÉPÜL

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. osztályvezetője elmondta, 2016-ban öt új aszfaltút épül, 3 utcában pedig cserélik a meglévő aszfaltszőnyeget. A helyreállítás összesen 3400 méter hosszú útszakaszt érint.
Öt földút kap új aszfaltburkolatot (Merkúr u., Mohács u., Szíjgyártó u., Lombkorona u., Hold u.), három helyszínen pedig a már meglévő utak felújítására kerül sor (Kodály Z. u., Gádor B. köz, Krúdy Gy. köz). Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára.

NEGYVEN UTCÁBAN KÁTYÚZNAK

2016-ban a nyári útjavítási program során a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 40 utcát, közel 16 000 négyzetméteren állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. Erre az idei évben nettó 84 millió forint áll rendelkezésre. A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze. A legnagyobb felületű javítás a Toldi utcát érinti, ahol közel 1400 négyzetméteren kap új burkolatot az útszakasz, ugyancsak jelentős a Zágráb utca 1180 négyzetméteres helyreállítása, illetve az Ószőlő utca közel 1200 négyzetméteres felújítása. A munkálatok során a teljes burkolatot cserélik a Sport u., Alpári Gy. u., Zágráb u., Mogyorós u., Belső körút (Selyem u.–Hunyadi u. közötti szakasz), Toldi u. 91–95. sz. előtti szakaszokon. A Stadion u. 10–12. sz., illetve a Toldi u. 91–95. sz. előtt a parkoló burkolatának felújítása is megtörténik. Ahol szükséges, a fejlesztés során szintbe emelik az aknákat. A nagyfelületű útjavítás szinte valamennyi városrészt érinti: Oros, Érkert, Jósaváros, Nyírszőlős, Sóstógyógyfürdő, Sóstóhegy, Hímes, Kertváros, Örökösföld, Borbánya, Kistelekiszőlő, belváros. A kátyúzás az időjárástól függően előreláthatóan 2016. augusztus 23-áig tart.