Útépítés, útinfó, aktualitások

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek!


Borbányán a Nárcisz utcában elkészült a szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése, már a helyreállítási munkák zajlanak, melyek várhatóan még ezen a héten befejeződnek.

Oroson a Meggyes utcában (41. sz. főút – Varázs utca között) tegnap elkészült az új aszfaltburkolat, már csak a zöldfelület rendezés és a kapubejárók helyreállítása van hátra.

Sóstóhegyen befejeződött a Mogyoró utca aszfaltozása, most az árokkészítés, tereprendezés következik, a hét közepére teljesen elkészül a felület. A Templom utca aszfaltozása is elkészült a Mogyoró utca - Fácán utca közötti szakaszon. Ott ma kezdődött a padkaépítés és a tereprendezés. A Fácán utcai csomópontban jelenleg az útszegélyeket építik át.

Az út és járdafelújítások lassan a befejező szakaszba érnek, ezért több helyszínen kell ezen a héten is aszfaltozási munkálatokra és az ezzel járó forgalomkorlátozásra számítani:

Az Epreskert-Körte utcai járda kedden kap új aszfaltburkolatot, majd megkezdődik a tereprendezés.

A Kosbor utcán befejeződött a burkolat marása, folyamatban van az aknafedlapok és víznyelők szintbehelyezése, és készül buszöböl szegélyezése is, a munkálatok ideje alatt egy ideiglenes buszmegálló áll az utasok rendelkezésére. Útszűkület és 30-as korlátozás van érvényben. Szerdán új aszfalt kötőréteget kap a felület, a kopóréteg építése a 20-ai héten várható.

A Körte utcát csütörtökön aszfaltozzák, 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre is számítsanak az arra közlekedők.

A Család utcán befejeződött a burkolat marása, az aknafedlapok szintbe helyezését követően csütörtökön és pénteken a teljes felület aszfalt kopóréteget kap. A következő héten már a zöldfelület és tereprendezés következik, valamint a kapubejárók helyreállításán, és a végleges forgalomtechnika kiépítésén dolgoznak.

Család utcai járdaburkolat aszfaltfelülete 90%-ban elkészült.

Már a Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. közötti szakasz) felújítása is folyamatban van, előreláthatólag pénteken aszfaltozzák a szakaszt, addig elkészül a szegélyezés és a szerelvények szintbehelyezése.

A Sarkantyú utcai járda felújítása során (Kossuth u. - Epreskert u. közötti szakaszon) jelenleg a szegélyezés és a járdaburkolat alap készül, ez a szakasz előreláthatóan még ezen a héten le lesz aszfaltozva.

További, folyamatban lévő felújítási munkálatokra az alábbi utcákban kell számítani, valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás mellett:

Jó ütemben halad a Pazonyi úti kerékpárút építése. A kerékpáros forgalom a jelenlegi munkafázisban akadálytalan.

Örökösföld

Folyamatban vannak a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai. Az erre közlekedők szintén sebességkorlátozásra számítsanak.

Kertváros

A Bottyán utca felújítása során jelenleg a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába jobb oldalon útszélesítés, földmunkája zajlik, ezen a héten elkezdődik az útalap építése. A Szirom utca előtt a jobb oldali várakozó sávban a csapadékcsatorna építése elkészült, a Derkovits utca Szirom utca közötti szakaszon parkoló és járdaépítés van folyamatban. Az útpálya széleken a víznyelő aknák át- és megépítési munkái zajlanak. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással és az érintett parkolók lezárásával járnak.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. a Legyező u. – Könyök utca – Szélsőbokori u. közötti szakaszon bekötővezeték rekonstrukciót végez földmunkával, jelenleg a zöld sávban dolgoznak, a munkálatok a közlekedést nem zavarják.

Borbánya

A Lujza utca teljes felújítása kapcsán ideiglenes forgalmi rend lépett életbe: a Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. Jelenleg a haladási irány szerinti baloldalon járdaépítés zajlik, valamint az útszegély bontása és átépítése. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

Belváros

Folyamatban van a Bocskai utca felújítása (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz), jelenleg a járda és az út szegélyének bontása zajlik, 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre is számítsanak az arra közlekedők.

Benczúr tér - Visszakerült a helyére az 1930-tól a téren álló „Vénusz születése” szobor, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása a restaurálásnak köszönhetően ismét „régi fényében”ragyog. Készül a térburkolat, épül a játszótér, ezzel párhuzamosan a szökőkút gépészeti szerelése, humuszolás is zajlik, és ezen a héten a helyükre kerülnek az utcabútorok is. Folyamatban van a lámpák beállítása és az öntözőrendszer elektromos vezérlésének bekötése is. Az arra közlekedőknek útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

A Bessenyei téren a szobor körüli térburkolat és a sétányok útalapjának építésén dolgoznak. Folyamatban vannak a szökőkút építése kapcsán szükséges földmunkálatok. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan előfordulhat 15-20 perces forgalomlezárás, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezárhatnak átmenetileg a forgalom elől.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcában továbbra is a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

A Nyírtávhő Kft. tájékoztatás szerint hibaelhárítás miatt a Szarvas u. 1-3. szám előtt 8 m2 térköves járda, 24 m2 zöldterület és 20 m2 aszfaltozott út felbontására volt szükség, de a munkálatok az autós forgalmat nem akadályozzák.

Sóstóhegy

A Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) a jelenlegi munkafázisban az út szegélyezése és az útburkolat alap építése zajlik. Folyamatban van a régi buszöböl elbontása és az új buszöböl építése, valamint az Igrice-csatorna kerékpáros átvezetéséhez szükséges híd építése is.

Sóstógyógyfürdő

A Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála és Vénusz utcákban elkészült a csapadékvíz befogadó záportározók kialakítása, folytatódik a térkő burkolatú felület alapjának építése, szegélyezéssel. A munkálatok során részleges lezárások előfordulnak, de az ott élők meg tudják közelíteni az otthonaikat.

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek!

Az út-, és járdaépítési munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is folyamatos tájékoztatást adunk.

Nyíregyháza MJV