Út-, és járdafelújítás az Ószőlőn – Új parkolóhelyeket is kialakítottak!

Megvalósult az Ószőlő utca 99. és 107. számú társasházak mögötti terület teljes rehabilitációja, az Eperjes utca és Tas utca közötti területen. A beruházás nettó 105, 5  millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

Közel 40 éves járdaburkolat újult meg 308 méteres szakaszon, illetve 275 méter hosszban felújították az utat is. Elkészült 63 gyeptéglával borított parkoló, és az utat is térkővel fedték. Nem drágább mint az aszfaltos út, viszont gyorsabb vele a munka, sőt közmű javítás esetén egyszerűbb a vezetékekhez jutni.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta:

Ez az önkormányzat saját pénzügyi forrása, ami azt jelenti, hogy már 6. éve tudunk nagyjából 1 milliárd összegű forrást teremteni arra, hogy utak, járdák, parkolók újuljanak meg. Ez Nyíregyházán évtizedes lemaradásokkal bírt. Örülök, hogy előreléptünk. Most már láthatóak az eredmények több városrészben. Most ez a rész itt 105 és fél millió forintba került. 

Végeztek a csapadékvíz és kiegészítő közmű infrastruktúrával, az aknafedlapok szintbe helyezésével, és 1450 négyzetméteren füvesítettek.

Ebben az évben csak a járdafelújításra tudtunk 190 milliót fordítani. Az útépítéssel és a karbantartással együtt 1 milliárd 210 millió forint volt ez a forrás. Ezt a programot 2013-ban indítottuk, amikor a csődhelyzettől megszabadultunk. Számszerűsíthetők és érzélkelhetők a város több pontján az eredmények.

- nyilatkozta a polgármester.

2013 óta 49 kilométerrel nőtt az aszfaltozott utak hossza. Idén négy helyszínen történt járdaépítés vagy járdafelújítás, ami érintette Nyírszőlős városrészt, a Jósavárost és a Malomkertet. Megújult az Izabella utca járdájának egy szakasza, emellett a Simonyi Óbester utcán is dolgoztak. 7 kilométernyi út épült ebben az évben, emellett 23 utat aszfaltoztak, összegezte a fejlesztéseket a polgármester.

Ez a program folytatódik jövőre. Készülnek a kiviteli tervek, majd jön a közbeszerzés és a 2020-as költségvetés elfogadása után indulhat a munka, mely őszre befejeződik.