Úszó érem az EB-ről - Hatházi Dórát köszöntötte a Nyíregyházi Sportcentrum

Helsinkiben rendezték a Junior Úszó Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott tagjaként Hatházi Dóra is rajtkőre lépett. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője 200 pillangón már az előfutamban is remekül teljesített, majd a döntőbe a második legjobb idővel jutott - egy másik magyar, Berecz Blanka előzte csak meg. A fináléban Berecz meggyőző fölénnyel végzett az élen, a mindössze 14 éves Hatházi Dóra viszont tovább javítva középdöntős idején 2:11:54-el a harmadik helyen ért célba, így bronzérmes lett a korosztályos EB-n.

- Nekem is meglepetés volt az eredmény, bár éreztem, hogy jó formában vagyok. Megterhelő volt az előfutam és a középdöntő, rövid időn belül kétszer is versenyezni kellett, de sikerült, így a fináléban már felszabadultan léphettem rajtkőre. Itt is jól ment az úszás, így sikerült érmet szereznem - mondta Hatházi Dóra.

Edzője, Gyula Sándor is elégedett volt teljesítményével.

- Boldogok voltunk, mert nehéz időszak volt Dóri háta mögött. Egy lábtörés miatt újra kellett építeni, aztán a beépített fémet kiszedték, így ismét maradtak ki edzések. Viszont már tavaly egy romániai versenyen teljesítette az „A” szintet, így tudtuk, hogy indulhat az Európa-bajnokságon, az időeredménye alapján pedig a döntő benne volt. Három hetet edzőtáboroztunk ami remekül sikerült, és köszönet jár a szülőknek, a Sportcentrumnak és a Magyar Úszó Szövetségnek is, mert nélkülük nem érhettük volna el ezt a remek eredményt – mondta Gyula Sándor edző.

Argentínában rendezik az ifjúsági olimpiát, itt még nem döntött arról a Magyar Úszó Szövetség, hogy kik indulhatnak.

Dankó László