Úszni jó - sporteszközöket kaptak a Sportcentrum legkisebb úszói

 Néhány hónapja a gerinctornán résztvevők, most a legkisebb úszók vehettek át eszközöket az Emberi Erőforrások Minisztériuma Hiszek Benned Sport Program 1. alprogramjának 3. üteme keretében. 1 millió forintos támogatásban részesítették a nagycsoportos óvodások és az általános iskola alsó tagozatosai számára biztosított, a Nyíregyházi Sportcentrum által lebonyolított „Úszni jó!” programot. Úszódeszkákat, súlypontemelő babákat, úszósapkákat, és többek között egy speciális tárolót adott át a kicsiknek Nyíregyháza polgármestere. 

A városi úszásprogram az önkormányzat finanszírozásában immár 2013 óta nagy népszerűséggel működik, közel kétezer nyíregyházi gyermek sajátíthatta el az úszás alapjait ingyenesen. A Hiszek Benned Sport Program nyújtotta támogatás most lehetővé tette sporteszközök és sportfelszerelések beszerzését. De egyébként is támogatjuk a gyerekek sportolását, jégidőt vásároltunk a diákoknak a jégpályán ahol ingyenesen korcsolyázhatnak, 80 millió forintból megújítjuk az Arany János Általános Iskola és Gimnázium uszodáját, és már készül az új uszoda, mely őszre készül el a Continental Aréna mellett - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

A Sportcentrum vezetése örömmel fogadta az eszközöket, mely segíti a kicsik edzéseit. 

- Az úszás az egyik legegészségesebb sport, minden sportolónak tudnia kellene úszni, mely remek kiegészítő lehet az edzések során. De az úszás akár életet is menthet, ezért is fontos, hogy minden gyerek sajátítsa el az alapokat - mondta Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója. 

Az "Úszni jó!" program keretében Nyíregyházán hétfőtől csütörtökig 15-16 fős csoportokban, 5 oktató bevonásával zajlik az úszásoktatás a gyerekeknek. Egy turnusban 5 héten át, heti 2 alkalommal, azaz összesen 10 foglakozáson vehetnek részt a kicsik. 

Dankó László