Ünnepség gyerekeknek

Hagyományőrző betlehemes karácsonyi műsor, a Hangszín Tanoda és a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói szórakoztatták a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ több mint 120 ellátottját a karácsony közeledtével rendezett ünnepségen a Váci Mihály Kulturális Központban. A gyerekekre az ünnepek előtt még nagyobb hangsúlyt fektetnek Nyíregyházán, mint az átlagos hétköznapokon.

– Az önkormányzat nem csak év közben figyel oda a hátrányos helyzetű családokra, hanem ilyenkor év végén is. Úgy gondoltuk, hogy egy megfelelő karácsonyi programmal várjuk őket, hogy velünk együtt tudjanak készülni a karácsonyra. Számunkra ez fontos, hogy ne csak év közben, hanem ilyenkor is együtt legyünk a családokkal – mondta Jászai Menyhért alpolgármester.

További képekért kattintson a fotóra!

A Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársai a gyerekekkel és családjukkal egész évben kapcsolatban állnak. Folyamatosan gondoskodnak róluk és segítenek a különböző problémák megoldásában. A szervezet munkatársai egész évben fogadják a lakossági felajánlásokat, amelyeket eljuttatnak az ellátásukban részesülő gyerekeknek. Ilyenkor, karácsony közeledtével egyre inkább a kiskorúakra fókuszálnak a szakemberek, és őket lepik meg felajánlásokból összeállított csomagokkal.

– A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ látókörében élő gyerekek, akikkel egész évben kapcsolatban állunk, hiszen van valamilyen ok, vagy probléma, ami miatt hozzánk fordultak. Ezen igyekszünk segíteni. Így, mivel nehéz sorsú gyerekek is vannak közöttük, ezért ők a kiemelt célcsoportunk karácsony előtt, hogy egy kicsit az ünnepnek a meghittségét, a család melegét mi is emeljük és fokozzuk – mondta Lengyelné Pogácsás Mária, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Az ünnepségre 18 szervezet, köztük középiskolák, nyíregyházi óvodák és civil szerveztek is ajánlottak fel ajándékokat.

Mikita Eszter

(Fotó: Szarka Lajos)

 


 

„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon,
hanem a szívekben legyen karácsony!”

Szilágyi Domokos

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ karácsonyi ünnepséget szervezett a látókörében élő, nehéz sorsú gyermekes családok számára. A közel két órás, 250 fős rendezvénynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont, ahol a Tündérkert Keleti Óvoda Maci csoportja Betlehemes játékkal varázsolta a színpadra a kis Jézus születésének történetét, lelkes óvodások vers és népmese előadásának kíséretében. Vendégül láthattuk a Hang-Szín Musical Színitanoda növendékeit és zárásként a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársaival közösen fakadtak dalra.
Adománygyűjtő akciónk eredményeképpen 120 óvodás és alsó tagozatos gyermeket tudtunk megajándékozni a szeretet ünnepén.

Köszönjünk a felajánlásokat támogatóinknak:

Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
Gyermekek Háza Déli Óvoda Csicsergő Tagintézmény
Jókai Mór Református Általános Iskola
Móra Ferenc Általános Iskola
Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola
Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola
Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium
Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola
Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium
Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola
Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Nyírpazony
Thúróczy Zoltán Evangélikus Angol Két tanítási nyelvű Általános Iskola és Óvoda
Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény, Margaréta Tagintézmény
Tündérkert Keleti Óvoda, és a Ligeti Tagintézménye
Zrínyi Ilona Gimnázium
Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér
BringÁdám Egyesület

Lengyelné Pogácsás Mária
intézményvezető