Ünnepi műsor a Kiss Kata Zenekartól – Ingyenes videó az iskoláknak március 15-ére

Nyíregyházi iskolák számára is elérhető lesz a Kiss Kata Zenekar ünnepi műsora. Az együttes március 15-ére készít egy negyvenperces videót az intézményeknek. A forgatás helyszíne Monok volt, Kossuth Lajos szülőfaluja. A pedagógusok e-mailben igényelhetik az ingyenes előadást.

 

A legkisebb óvodásoktól a legidősebbekig, a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt minden magyar ismeri, ez is szerepel majd a Kiss Kata Zenekar ünnepi műsorában. Az óvodákat és általános iskolákat is bezárták a járvány miatt, illetve a hagyományos ünnepségek is újra elmaradnak március 15-én. Az együttes ezért úgy gondolta, egy közönség nélküli, online koncerttel kedveskedik majd a jeles napon.

40 perces ünnepi műsor

A hétfőn életbe lépett új szabályok miatt viszont nem tudták volna közvetíteni a műsort, így egy negyvenperces videót vettek fel az intézmények számára.

„Azok az iskolák, akik szeretnék látni ezt a koncertvideót, hogy a Kiss Kata Zenekar hogyan ünnepli március 15-ét, küldjenek nekünk egy e-mailt és mindenkinek a rendelkezésére bocsátjuk. Két nap alatt 1300-1500 e-mailt kaptunk, alig tudom elolvasni, mert szinte lefagyott a levelesládám. Ez nagyon nagy motivációt és nagyon nagy erőt ad most nekünk, hogy ilyen sokan kíváncsiak a koncertünkre” – mesélte Kiss Kata, az együttes énekese.

A forgatás helyszíne Monok volt, Kossuth Lajos szülőfaluja. A koncertanyagot színesíti, hogy bemutatják Kossuth szülői házát egy idegenvezető segítségével, aki olyan kulisszatitkokat is mesél Magyarország egykori kormányzójáról, ami a tankönyvekből kimaradt.

Újra színpadon

A koronavírus egyik legnagyobb vesztese a szórakoztatóipar, a Kiss Kata Zenekar is hosszú idő után lépett színpadra vasárnap Monokon. Bár közönség nélkül, de így is nagyon örültek a közös zenélésnek.

„Most felmenni a színpadra fél év után, látni a társaimat, szinte sírógörcs jött rám. Óriási megtiszteltetés az, hogy most megadatott ez a lehetőség, hogy színpadon állhatunk és zenélhetünk, még akár csak néhány óra erejéig is. Én nagyon bízom benne, hogy hamarosan túl lesz Magyarország ezen az egész krízishelyzeten” – tette hozzá Kiss Kata.

Várják az e-maileket

A zenekar jelenleg a videó vágásán és az utómunkálatokon dolgozik. Március 15-ére minden magyarországi, határon túli és a diaszpórában élő magyar iskola megkapja a linket, aki kéri. A pedagógusok az info@kisskata.hu e-mail-címen vehetik fel a kapcsolatot a zenekarral, akik ingyenesen biztosítják mindenki számára a videót.