Ünnepi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére
Tűz te gyönyörű címmel adtak ünnepi műsort a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai.

Ünnepi megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójának tiszteletére. Beszédet mondott dr. Kovács Ferenc polgármester, a színpadon Tűz te gyönyörű címmel adtak ünnepi műsort a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákjai. Az ünnepi program koszorúzással ért véget a Kossuth szobornál.

Térzenével várták a megemlékezésre érkezőket Nyíregyházán a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mondott dr. Kovács Ferenc polgármester. Méltatta a 48-as hősöket, szólt a forradalom és szabadságharc nyíregyházi résztvevőiről, de a megyeszékhely jelenlegi, folyamatos fejlődéséért végzett közös munkáról is. Hangsúlyozta, március 15-e ma is a nemzet erejére és elszántságára emlékeztet bennünket. Arra, hogy legyen ma is béke, szabadság és egyetértés. Mi valamennyien a jövőt építjük, egy erős Magyarországot, erős Nyíregyházát, ahol az emberek őszintén szorítják meg egymás kezét, ahol a fiatalok ismerik a történelmünket, az örökségünket, hisznek magukban.

Az ünnepi beszédet követően a színpadon Tűz te gyönyörű címmel adtak ünnepi műsort a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákjai. Az ünnepi program koszorúzással ért véget a Kossuth szobornál,  az önkormányzat, a pártok, a társadalmi és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait.

 

Kapcsolódó galéria

Nemzeti ünnepünk március 15. - 2019