Ünnepi közlekedési rend a helyi járatoknál

2020. év végi ünnepi időszakban a korábbi évekhez hasonlóan változik a helyi járatok közlekedési rendje.

December 24-én az autóbuszok a szombati menetrend szerint közlekednek körülbelül 18 óráig, a műszakos járatok a nagyfoglalkoztatók igényei alapján csak a reggel 6 órás műszakváltást szolgálják ki.

18 óra után a korábbi évekhez hasonlóan az 5A, 8, 12, 17K járatok mellett idén a 18-as autóbusz is közlekedik. A Vasútállomást érintő járatok a Budapest felől érkező InterCity vonatokhoz csatlakoznak, míg a Kodály Zoltán Általános Iskolánál a 18-as és 17K járatok között egész este biztosított az átszállás.

December 25-én, 26-án, 27-én az autóbuszok a munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

Karácsony és Szilveszter között, december 28-tól 31-ig az autóbuszok a szombati menetrend szerint közlekednek.

A zsúfoltság elkerülése és a hivatásforgalom biztosítása érdekében számos rásegítő járat közlekedik majd.  A Belvárost érintő főbb vonalakon a tanszünetihez hasonló követési idő lesz biztosítva, ennek érdekében közlekedik az 5A, 12A járat is. A rásegítő járatok azonban közlekednek az Ipari Parkok felé is, így valamennyi műszakváltás kiszolgálásra kerül, a külső városrészekben és a külterületi járatoknál pedig a hivatásforgalmi igények kiszolgálása érdekében indulnak a többletjáratok.

December 31-én 18 óra után az autóbuszok a december 24-vel azonos módon közlekednek.

Az autóbuszok január 1-jén a vasárnapi, január 2-án a szombati, január 3-án ismét a vasárnapi rend szerint közlekednek. Január 3-án közlekednek a hét első iskolai előadási napján közlekedő, budapesti eljutást segítő járatok a 10A és 14 járatokon.

Január 4-én hétfőn az utóbuszok a tanítási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek majd.

Az 1A autóbuszok a Vásártér nyitvatartási rendjéhez igazodva közlekednek, így az ünnepi időszakban csak december 29-én, és 30-án közlekedik majd.

A részletes menetrendi információk elérhetők a  https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36209 oldalon.