Ünnepi istentisztelet a Sóstói Múzeumfaluban

– A húsvét valódi üzenete Krisztus halálból való feltámadása, tehát hogy Jézus legyőzte a halált, ami az utolsó ellenség volt – mondta a 347., Krisztus feltámadásáról szóló zsoltár felcsendülése után Kósa László lelkész.

 

TÖMÖTT SOROK A TEMPLOMBAN

 

Az érdekes és színes programok mellett sokan választották a koradélutáni Istentiszteletet, és együtt csendesedtek el, megemlékezve az ünnep valódi lényegéről. – Az ember életében több ellenség is van, ez természetünkből fakad, ilyen például a bűn is. Ám Jézus feltámadása a bűn, az elmúlás és a halál felett való győzedelmeskedő hatalom élő bizonyítéka. Isten az élet oldalán áll, ezt akarja az embereknek ajándékozni, nem akarja a bűnös ember halálát. Krisztusban az élet érkezett el hozzánk – hallhatta a gyülekezet.


Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy a húsvét több a csokinyuszik, festett tojások, terített asztalok és népszokások halmazánál. Ezért érdemes ilyenkor ellátogatni a templomokba, nyitott szívvel hallgatni az igét, elővenni a Bibliát és elcsendesedni. – A húsvét nem csupán egy történeti visszaemlékezés, hanem egy újra átélhető csoda. Amikor személyessé formálódik a feltámadott Krisztusban való hit, akkor újra élhetjük a húsvéti csodát és ezáltal nyerhetünk új életet – fogalmazta meg az áldott üzenetet Kósa László az egybegyűltek számára.

Szöveg és fotók: Farkas Fanni