Ünnepi fénybe öltözött a Kossuth tér

Közös visszaszámlálással gyúltak ki az ünnepi fények tegnap délután a belvárosban. Ezzel a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc hivatalosan is átadta a Karácsonyi Forgatagot és a város hatalmas karácsonyfáját az ünnepi sokaságnak.


Hangolódás

 

Nyíregyháza első számú vezetője köszöntőjében hangsúlyozta az advent a befelé fordulás, a felkészülés időszaka, ezért figyeljünk magunkra, de embertársainkra is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Jobban figyeljenek önmagukra, a lelki békéjükre és szeretteikre és azokra akik elesettek, rászorultak. Ezért is szervezünk most is jótékonysági akciókat, de természetesen igyekszünk a várost, mint egy nagy család karácsonyi hangulatát, az adventet előkészíteni. Erről szól ez a megemlékezés. Együtt kapcsoljuk fel a díszvilágítást, együtt gyújtjuk meg a város adventi koszorújának első gyertyáját – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

 

Kóruszene és áhitat

 

A programsorozat nyitányaként a Cantemus Kórus előadása emelte a hangulatot, majd a már hagyományos ökumenikus áhitatot követően meggyújtották a hit gyertyáját is a több méter átmérőjű adventi koszorún. Az adventi programsorozat nyitóeseményét Szűcs Judit koncertje zárta.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)