Ünnepi díszben Nyíregyháza: hóesésben gyújtották meg az adventi gyertyát

 

Izgatottan álltak a város adventi koszorúja mellett a nyíregyháziak. A legtöbben otthonra is készítettek vagy készíttettek koszorút és feldíszítették a lakást, azonban sokan úgy döntöttek, vasárnap este azt is megnézik, hogyan gyújtják meg az első adventi gyertyát a Kossuth téren.

Cantemus nélkül advent sincsen

A Cantemus fiúkórus énekével kezdődött az adventi ünnepség. Ezt követően a polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Dr. Kovács Ferenc beszéde végén arra kérte az ünneplőket, együtt számoljanak vissza, majd megnyomta azt a gombot, amivel felkapcsolta a belváros ünnepi fényeit. A polgármester azt mondta, azt szeretné, ha a karácsonyi forgatag igazi találkahely lenne és az ünnepi készülődés, vásárlások közepette itt találkoznának, itt időznének a városlakók és a városba látogatók.

Itt van a karácsonyi, adventi forgatag az ünnepi programokkal, amely segíti az ünnepi készülődést, a hangulatot és azt remélem, hiszen ilyenkor a főtér egy különös találkozási pont, ahol az emberek, ezekben a hetekben még inkább szeretnek találkozni és mi alkalmat is adunk rá, úgy építjük fel évek óta a karácsonyi forgatagot, hogy erre lehetőség legyen.

– tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

Takács Nikolas a Halleluját is énekelte

A polgármester köszöntője után a történelmi egyházak képviselői mondták el adventi gondolataikat. A papok és a város vezetői ezek után a város adventi koszorújához mentek, ahol Kovács Ferenc meggyújtotta az első adventi gyertyát. Vasárnap sztárvendég is érkezett Nyíregyházára. A 2010-es X-Faktor egyik legjobb hangú énekese, Takács Nikolas adott koncertet.

 

Z. Pintye Zsolt