Ünnepi díszbe öltözött retró buszon fedezhetjük fel a kivilágított várost

Nyíregyházán az adventet különleges látványosság gazdagítja: a lakosok és a városba látogatók karácsonyi díszbe öltözött retró busz fedélzetén fedezhetik fel a város hangulatos utcáit. A jármű a téli szünet végéig áll az utasok rendelkezésére.

A téli szünet végéig a város minden részét bejárja az a 23 éves Ikarus C80 típusú autóbusz, amelyet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Polgármesteri Hivatalban működő alapszervezetének tagjai a nyíregyházi vállalkozók támogatásával öltöztettek ünnepi díszbe.

A gyerekek nagy kedvence

December 5-én az óvodások vehették birtokba a járművet. Az Orgonasíp Tagintézmény óvodásai szemmel láthatóan nagyon élvezték az utazást, akiket nevelőiken kívül a Mikulás és segítői is elkísértek a nem mindennapi utazásra.

– Nagy örömmel és lelkesedéssel várták a gyerekek a lehetőséget, hogy ők is részt vehessenek a retró buszos kiránduláson, és gyönyörködhessenek a feldíszített városban, azt gondolom, hogy a polgármester, a Mikulás és segítői is velünk tartanak, külön öröm a gyerekek számára –

mondta Horváth Judit, a Tündérkert Keleti Óvoda Orgonasíp Tagintézmény intézményvezetője.

Összefogás eredménye

A karácsonyi busz nemcsak egy közlekedési eszköz, hanem valódi nosztalgia élmény is, amely közelebb hozza a város lakóit, és ünnepi varázst csempész a mindennapokba. Az óvodásokkal utazó dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, nagy élmény számára a feldíszített buszon utazni, különösen a gyerekek mikulásénekét hallva. Elismerően beszélt a nyíregyházi szakszervezeti dolgozók és vállalkozók kezdeményezéséről, amelynek köszönhetően a jármű ünnepi díszbe öltözött.

– Nagyon kedves, nagyon jó kezdeményezés, és úgy látom, hogy nagyon népszerű is, tehát egyértelmű a visszaigazolás, megérte

– mondta el véleményét a polgármester.

A külvárosba is ellátogat

A busz menetrend szerinti útvonalon közlekedik, heti 5 alkalommal és normál díjszabással vehető igénybe. Hétvégén, ünnepnapokon és a téli szünetben a 8-as, a 11-es, a 20-as és az 55-ös busz vonalát érinti majd. A külső városrészek iskoláihoz is eljut, így a nyírszőlősi, sóstóhegyi, orosi, rozsréti, butykasori és kertvárosi diákok, ha szeretnének, közvetlen járattal juthatnak el a belvárosi adventi forgatagba. A részletes menetrend elérhető a nyiregyhaza.volanbusz.hu oldalon.