Ünnepi állománygyűlés Nyíregyházán

Ezt követően, Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő elevenítette fel az 59 éve történt eseményeket, amelyben kiemelte: Az 1956-os forradalom a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen 1956. november 11-én. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei események ismertetése után, elismerések átadásával folytatódott az ünnepi állománygyűlés csütörtök délelőtt a megyei igazgatóságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Béla tűzoltó ezredes a 2015. szeptember 24-én veszélyes áru vasúti (RID) szállítási katasztrófavédelmi ellenőri vizsgán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, október 23-a alkalmából ajándéktárgyat adományozott Terdik Nikoletta tűzoltó hadnagynak, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály előadójának.

[REKLAM]

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a szolgálati feladatok példamutató teljesítéséért, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulója, október 23-a alkalmából karóra ajándéktárgyat adományozott Szántó Csaba c. tűzoltó századosnak, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokának, Leleszi Zsolt c. tűzoltó főtörzszászlósnak, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerparancsnokának, Gömöry Zsolt c. tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltójának, valamint Ignácz Csaba c. tűzoltó törzsőrmesternek, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának.

Az elismerések átadása után Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című alkotását Korpai Angéla, a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola diákjának előadásában hallgatta meg az állomány, az 59 évvel ezelőtti történésekre emlékezve, amelyet a Szózat hangjai zártak.