Ünnepelt a Csodavár

2011 szeptemberében még 19 gyerekkel kezdte foglalkozásait a korai fejlesztő központ. Az elmúlt négy esztendő alatt, folyamatosan bővült a létszám, a tavalyi tanévet már 80 gyerekkel zárták. Az itt végzett munka eredményességét mutatja, hogy a kicsik több mint 90 százalékát integrált óvodában sikerült elhelyezni.

 

Együtt a szülővel

 

A Csodavárban nemcsak Down-szindrómás gyermekekkel foglalkoznak, szakembereik a látássérültek kivételével lefedik a teljes gyógypedagógiai spektrumot. A szakmai stáb pszichológussal és gyógytornászokkal kiegészülve a kora-, valamint a különböző rizikófaktorral született gyermekek mellett, a hallás-, valamint a mozgássérült apróságokat is tudják fogadni.

További képekért kattintson a fotóra!

A fejlesztő nevelés során igyekeznek bevonni a szülőket is, megkönnyítve ezzel a gyermekek mindennapjait a családban, emelte ki Pázmány Viktória az intézmény vezetője.

 

Fejlesztő csodakert

 

A nyíregyházi Csodavár nem mindennapi játszóházában fél évestől 12 éves korig minden gyermek megtalálja azt a tevékenységet, amely élményt és örömet jelent számára. Márciustól pedig már az úgynevezett csodakerttel kiegészülve spontán játékok is fejlesztik őket. Az országosan is egyedülálló berendezés, német adaptáció, amely nemcsak a speciális nevelési igényű, hanem valamennyi gyermek számára szórakoztató.

 

Óriás mesefigurák

 

A Csodavár idei születésnapján az otthonos, bensőséges hangulat mellett, bohócelőadás, zenés foglalkozások és óriási játékfigurák várták a legapróbbakat. Természetesen meggyújtották és meg is kóstolták az ínycsiklandó születésnapi tortát, amely a születésnapi élményt még örömtelibbé varázsolta az egész család számára.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)