Ünnep az Esélycentrumban

Énekkel, tánccal és versmondással készültek a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ ellátottai. Már hagyomány, hogy a fogyatékkal élők karácsonyi műsorral készülnek. Ilyenkor a fiatalok csoportban dolgoznak. Műsorukat az Esélycentrumban tekinthették meg a látogatók, ahol a karácsonyi éneklés és versek mellett egy hópehely tánc is helyet kapott.

Az intézményben fontosak a karácsonyi műsorok és hagyományok, mert az ünnepi hangulat és együttműködés összekovácsolja, közelebb hozza az ellátottakat egymáshoz, a készülődés pedig megszépíti számukra a szeretet ünnepét.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ szinte minden telephelyén, 22 helyszínen szerveznek karácsonyi műsort az ott dolgozó munkatársak. Az idős klubokban még zajlanak a karácsonyi ünnepségek. A rendezvénysorozat keretében saját készítésű, horgolt díszekkel dekorálnak fenyőfákat, illetve vendégfogadást is szerveznek, hiszen ilyenkor környezetükben élő óvodás, iskolás csoportok is meglátogatják őket. A kicsik fellépésekkel kedveskednek az időseknek. A klubok lakói cserébe kis bábokkal, vagy süteménnyel ajándékozzák őket.

Szilágyi Bella