Universiadé, világbajnokság, olimpiai kvalifikáció. Megkezdődik az atlétikai szezon

Helebrandt Máté néhány héttel ezelőtt Dudincében már megszerezte a magyar bajnoki címet, és kvalifikálta magát a szeptember végi dohai világbajnokságra. A nyíregyházi gyalogló az 50 km-es távon esélyes arra is, hogy ott legyen az olimpián, a hétvégén rendezendő 20 km-es magyar bajnokságot viszont egy arcüreggyulladás miatt ki kell hagynia. Számára már megkezdődött a szezon, a többiek viszont sűrű menetrend elé néznek. 

- Ebben az évben sok verseny lesz, és Helebrandt Máté mellett Bakosi Péter és Szikszai Róbert is azért harcol, hogy ott lehessen a világbajnokságon. De fontos számunkra a csapatbajnokság is, ahol Debrecennel közös csapatot indítunk - mondta Vas László szakágvezető. 

Szikszai Róbert diszkoszvetésben 64 méter fölött dobott már, neki 65 méter a VB kvalifikációs szint. Bakosi Péter magasugrásban szeretne kijutni, neki 230 cm-t kellene teljesítenie, a közelmúltban 222 cm-t teljesített. Nápolyban Universiadét is rendeznek, ide több nyíregyházi sportoló is kijuthat, és a válogatott az Európa Kupán is részt vesz, ahol szintén ott lehetnek a Sportcentrum legjobbjai. A felnőttek mellett a korosztályos versenyeken is több nyíregyházi atléta indul. A Sportcentrum igyekszik minden feltételt megteremteni a felkészüléshez, jelenleg is 12-en Horvátországban edzőtáboroznak, míg az NYVSC pályán kezdődő építkezések miatt a Wesselényi Iskolánál egy dobóközpontot alakítottak ki, ahol a súlylökők, diszkoszvetők tréningezhetnek. 2020-ban olimpiát rendeznek, így az idei versenyek már azt a célt is szolgálják, hogy az atléták kvalifikálják magukat a tokiói játékokra.