Ültetés – A gyerekek is hozzájárultak a város szépségéhez
Fotó: Szarka Lajos

Közel 300 tő díszcsalánt, begóniát és petúniát ültettek az ÖKOSuli programban részt vevő első osztályos gyerekek kedden. A tanulók nemcsak közelebb kerültek a természethez, de aktívan részt vettek Nyíregyháza virágosítási folyamataiban, hozzájárultak a város szépségéhez. Az ÖKOSuli-s gyerekek az elmúlt 8 tanévben már részt vettek több olyan tevékenységen, melyek a NYÍRVV-hez tartoznak.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. és a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének közös programja, az ÖKOSuli keretein belül ültettek virágokat a Kossuth tér körágyásaiba az első osztályosok. Az együttműködés célja, hogy ne csak a tantermekben, könyvekből ismerkedjenek meg a természettel, az élővilággal, hanem kerüljenek közel hozzá. Ezért évről évre számos alkalmat kerít az iskola és a városüzemeltető cég arra, hogy a gyerekek részt vegyenek hasonló programokon, melyek a környezettel kapcsolatosak.

„A Bujtosi Városligetbe szoktunk kimenni, ott is az élővilággal ismerkedünk meg, valamint erdőirtáson, faültetésen szoktunk részt venni. Azokba a tevékenységekbe, melyek a NYÍRVV-hez tartoznak, próbálnak minket és a gyerekeket is bevonni” – mondta Pucsok Attiláné tanító.

Közel 300 tő díszcsalánt, begóniát és petúniát ültettek kedden a gyerekek. A virágosítás előtt gumikesztyűt és ültetőásót is kaptak, majd a pedagógusok és a NYÍRVV munkatársai pontosan bemutatták a folyamatot. A virágültetés aktív tevékenység, mellyel a gyerekek a város szépségéhez is hozzájárulnak, megtanulják ápolni a környezetet.

A NYÍRVV PR- és marketing munkatársa úgy fogalmazott, a cég számára is fontos az együttműködés az iskolával. Ezáltal a gyerekek részt vesznek a városszépítő folyamatokban, közel kerülnek a természethez, melyet jobban értékelnek ezáltal. A résztvevők alsó tagozatos tanulók. A keddi programon jelenlévők első osztályosok, még 4 éven át közreműködhetnek hasonló programokon.

Kapcsolódó galéria

Virágültetés a Kossuth téren 20230530