Ülésezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Kozma Péter köszöntötte a bizottság tagjait, majd a beszámolók sorát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdte.
Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató a beszámolójában elmondta: a téli rendkívüli időjárási körülmények kezelése érdekében, az igazgatóság teljes személyi állománya és eszközparkja készen áll az alkalmazásra. A területi szervezetek 941 fővel és 58 munkagéppel, a települési szervezetek 11 042 fővel, 221 munkagéppel és 161 gépjárművel, az önkéntes mentőszervezetek 507 fővel képesek a beavatkozásra.
A dandártábornok hozzátette: az igazgatóság operatív törzsébe és a megyei védelmi bizottság operatív munkaszervének katasztrófavédelmi munkacsoportjába beosztott állomány ismereteit rendszeres gyakorlatokkal tartják naprakészen, a közbiztonsági referensek részére továbbképzést tartottak, valamint valamennyi infokommunikációs rendszer működőképességét rendszeresen ellenőrzik, az esetleges meghibásodások, hiányosságok kiküszöbölésére azonnal intézkednek. Emellett a közútkezelőnél kezdeményezték a kiemelten veszélyes helyek közös szemrevételezését, így a vasúti, közúti útkereszteződések, zsáktelepülések, hófúvás által veszélyeztetett helyek, valamint várhatóan elzárásra kerülő települések, településrészek vonatkozásában. A társszervekkel is az egyeztetés megtörtént a téli felkészülés jegyében.
Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok beszélt a létfontosságú rendszerek védelmével kapcsolatos katasztrófavédelmi feladatokról is. A beszámolón jelen volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Műveletirányítási Főosztályának vezetője, Jackovics Péter tűzoltó ezredes is.
A megyei védelmi bizottság ülésén a honvédelmi miniszter, dr. Hende Csaba elismerését is átadták a korábbi bizottság elnökének, jelenlegi országgyűlési képviselőnek, dr. Vinnai Győzőnek, a megye lakossága védelmében tett intézkedéseiért.