Ülésezett a Mikrohitel Bizottság

A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány széleskörű szolgáltatásaival támogatja a megye kis,- és középvállalkozásainak tevékenységét. Az országban Nyíregyházán alakult meg elsőként a megyei vállalkozó központ a régió gazdaságát irányító szervezetek, érdekképviseletek és meghatározó vállalkozások közreműködésével. Ők tudásukat, tapasztalataikat tudják átadni azoknak, akiknek erre szükségük van. Az alapítvány a vállalkozni szándékozók, és a kezdő vállalkozóknak nyújt speciális tanácsadásokat, sikerhez segítik a vezető üzleti tervek kidolgozását, szükség esetén pedig a megfelelő forrás felkutatásával, optimális támogatási-portfólió kidolgozásával állnak a vállalkozók rendelkezésére. A kedvező kamatozású, egyszerűsített eljárással igénybe vehető mikrohitel olyan vállalkozások számára is hozzáférhető, akik likviditási gondjaik enyhítésére nem kapnak egyéb hitelterméket. Az Országos Mikrohitel Program keretein belül az alapítvány szakbizottsága hiteleket hagyott jóvá.

 

5 vállalkozásnak 31,6 millió forint

 

Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány mikrohitel igazgatója azt mondta, öt megyei vállalkozónak hagyott jóvá az Alapítvány szakbizottsága 31,6 millió forint hitelt, amelyet a vállalkozók beruházásra, készletvásárlásra használhatnak fel. Az Országos Mikrohitel Program folyamatosan működik, tehát folyamatosan várják a megyei vállalkozók kérelmét ezzel kapcsolatban.

 

Háziorvosi praxisok

 

Nyíregyháza Város Önkormányzata három éve működteti az Egészségügyi Támogató Alap Programot, amelynek támogatás közvetítője szintén a PRIMOM Alapítvány. A támogatást a város területén ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi praxisok számára biztosítja az önkormányzat, melynek maximális összege 400 ezer forint. A június elsején meghirdetett pályázati felhívásra beérkező kérelmek közül, a szakmai feltételeknek megfelelő 5 háziorvosi praxis részesül közel másfél millió forintos támogatásban az alapítvány bizottságának jóváhagyásával.

ME.