Ülésezett a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

A csütörtöki ülést Varga Béla tűzoltó ezredes, a bizottság elnöke nyitotta meg. Az öt éve megalakult szervezetben külön köszöntötte Román Istvánt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, aki társelnökként segíti a szervezetben a tűzmegelőző tevékenységet.

Az ezredes kiemelte:

A tavalyi évben tovább erősödött a megelőző munka az igazgatóság életében, így a lakossági tájékoztatók mellett, több gyakorlati bemutatón és fórumon hívták fel a tűzmegelőzés fontosságára a figyelmet.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2017-ben elvégzett munkáját.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az alezredes elmondta:

Az éves munkatervének megfelelően hajtotta végre a szervezet a megelőzésre irányuló feladatait, amelyben a többi között a szén-monoxid mérgezéssel, a szabadtéri égetéssel, az aratással, a mustgáz mérgezéssel kapcsolatos tudnivalókat osztották meg a lakossággal.

Több alkalommal a médiumokon keresztül felhívták a megye lakosságának a figyelmét az égéstermék elvezetők, kémények ellenőrzésével, tisztításával és műszaki felülvizsgálatával kapcsolatos teendőire és meghirdették a tavalyi évben is az óvodás, általános és középiskolások részére az alkotói pályázatot, amelyre hat kategóriában összesen 140 pályamű érkezett.

Az év folyamán kiemelt feladatként kezelte a testület a tűzeseti halálestek és személyi sérülések megelőzésének feladatait, csak nyáron, 34 helyszínen tartottak előadást a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoport, az idősek részére.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A szén-monoxid mérgezés megelőzésére és a tüzelő-fűtő berendezések karbantartására a médiumok mellett több együttműködő szervezet segítségével megelőző kisfilmeket vetítettek, így pályaudvarokon, közlekedési eszközökön.

Közel tíz megyei rendezvény helyszínén volt jelen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, ahol szóróanyagokkal és bemutatóval hívták fel a lakosság körében a figyelmet a tűzmegelőzés fontosságára. Egyebek mellett a pályaválasztási kiállításokon, a lakástüzek megelőzésével kapcsolatban tűzoltási bemutatót tartottak a nyíregyházi repülőtéren, az Országos Polgárőr napon, valamint decemberben Kisvárdán az erre a célra kialakított tűzkonténer felhasználásával.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

2018-ban pedig a már említett feladatok mellett a diákok még szélesebb körében kívánják a megelőzést erősíteni- hangzott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság csütörtöki évértékelő értekezletén.