Újra Mozdulj Nyíregyháza!

2013 év végén indult útjára a Mozdulj Nyíregyháza, amelynek keretében a város Önkormányzata ingyenes lehetőséget biztosít azoknak, akik tenni szeretnének az egészségükért. A tömegsport az Önkormányzat önként vállalt feladata, amely mozgásra ösztönzi a város lakóit. A 2017-es téli-tavaszi programban 16 mozgásformával, a hét minden napján, különböző helyszíneken várják ingyenesen az érdeklődőket, egészen a gyerekektől az idősebb korosztályig. Idén januárban a hetedik szezon indult el, amely újdonságot is tartalmaz.

 

Piloxing

 

Hornyák Enikő, Nyíregyháza Megyei Jogú Város sportreferense elmondta, hétfőnként hét órától egy teljesen új mozgásformát indítottak be, amely a piloxing, és Magyarországon is most kezd el terjedni. Hozzátette, remélik, hogy a nyíregyháziak is megszeretik majd és látogatják.

 

Programok kicsiknek és nagyoknak

 

Ez a lehetőség három mozgás kombinációja, amelyben benne vannak a pitales jóga nyújtó gyakorlatai, de sok erőt igénylő boksz mozdulatot is tartalmaz, mindezt a tánc ritmikájával ötvözve. A szervezők a programok összeállításakor az idősebb korosztályra is gondoltak, akiket Esésmegelőző mozgásprogram vár minden hétfő reggel a Continentál Arénában. Szerdán pedig Csontritkulás mozgásprogram fogadja a mozogni vágyókat.

A felnőttek választhatnak gerinctorna, funkcionális edzés, gerincjóga, piloxing, alakformáló aerobik, zumba vagy pilates közül. A családok is elfoglaltságokon vehetnek részt, úgy sportolhatnak, hogy közben mindenki jól érzi magát. Kikapcsolódhatnak a MediBall, a Fitt jóga programokon és a vasárnapi lehetőségeken, a tekén, a lövészeten és a nordic-walkigon. A Mozduljka programjai a legkisebbeknek kínálnak elfoglaltságokat. A gyerekek járhatnak karatéra, zenés gyerektornára, gerincjógára, gyerekzumbára, de kipróbálhatják a birkózást is a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában.

A Mozdulj Nyíregyháza valamennyi programja ingyenes, előzetes bejelentkezés csupán a vasárnapi családi lövészetre és a tekére szükséges.

ME.