Ennek célja, hogy a nyíregyháziak ingyenes tárlatvezetéssel megismerjék a Városháza történetét, a Polgármesteri Hivatal impozáns épületét, azokat a helyiségeket, ahová a mindennapos ügyintézés során nem juthatnak be.

 

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES

 

Talán sokaknak vonzó lehet, hogy a látogatók a díszteremben beülhetnek a képviselők székeibe és próbaszavazáson vehetnek részt, vagy a polgármester hivatali helyiségében – ahová hétköznap csak a munkatársak, a tárgyalópartnerek és a vendégek léphetnek be – helyet foglalhatnak a polgármesteri székben.
Egy igazi kuriózummal is készülnek a szervezők, hiszen a „Régi városházi élet” című tárlaton – a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának és a Jósa András Múzeumnak köszönhetően – csak ezen a napon olyan dokumentumokat és tárgyakat tekinthetnek meg a Bencs-teremben, amelyeket ritkán láthat a nagyközönség. Ilyen például a Városháza alaprajza, az örökváltság oklevelei, vagy az egykori hivatali életet dokumentáló pecsétek és hozzájuk tartozó privilégiumlevelek.

[REKLAM]

A Nyitott Városháza programban dr. Kovács Ferenc polgármester, Jászai Menyhért és dr. Ulrich Attila alpolgármesterek, valamint dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző ingyenes tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket az alábbi időpontokban: október 17. (szombat): 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 óra.

A tárlatvezetéseken előzetes regisztráció alapján lehet részt venni. Jelentkezés a regisztracio@nyiregyhaza.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a 42/524-507 telefonszámon lehetséges. Az egyes csoportok maximalizált létszáma 25 fő. Nagy érdeklődés esetén további időpontokban is indul tárlatvezetés. Helyszíni regisztráció a Városháza főbejáratánál október 17-én (szombaton) 9.00 órától lehetséges.