Újra kinyitott a kertvárosi posta, és rövidesen nyit a következő is!
Fotó: Trifonov Éva

Újra kinyitott a kertvárosi posta pénteken, mely korábban az energiaválság következtében zárt be. Ez több városunkban működő fiókkal is megtörtént, a Prága utcai után a Debreceni úti is megkezdi a működését október 27-én.

A Magyar Posta Zrt. tavaly novemberben zárta be a kertvárosi postahivatalt. Az eltelt közel egy évben beigazolódott, hogy a helyieket hátrányosan érintette a döntés. A fiók a jövőben vállalkozói formában fog működni.

„Valamikor nyáron találkoztam polgármester úrral, említette, hogy milyen problémákkal küzd a Kertváros. Ezt követően megkezdődtek a tárgyalásaink a Magyar Postával, próbáltuk minél hamarabb tető alá hozni ennek a postahivatalnak a megnyitását. Ebben a folyamatban polgármester úr végig nagyon erősen próbálta motiválni azt a kis csapatot, mely ezt létrehozta, folyamatosan támogatta mind anyagilag, mind a munkájával a folyamatokat” – nyilatkozta Lóczi János, a Kelet Posta Kft. ügyvezetője.

A Prága utcán már nyitástól érkeztek a kertvárosiak a postára. A fiók hétfőtől péntekig 9–17 óra között elérhető. A helyiek elmondása szerint, már nagyon várták az újranyitást.

„Több fiókról is van szó, melyet szeretnénk újranyittatni. A Magyar Posta beindította a postapartneri programot, vállalkozót kellett találnunk. Nagyon örülünk, hogy itt ilyen eredményesek voltunk, hiszen megnyílt a postafiók a Prága utcán, köszönet a Kelet Posta Kft.-nek, mely vállalta a működtetést. A Magyar Posta, a vállalkozók és az önkormányzat között folytak a tárgyalások, az önkormányzat külön támogatta is ennek a fióknak a megnyitását” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Újabb posta fog kinyitni

A polgármester hozzátette: több postafiókkal kapcsolatban zajlanak tárgyalások, de ami biztos, hogy a következő a Debreceni úton fog ismét kinyitni október 27-én.

Kapcsolódó galéria

Újra kinyitott a Kertvárosban a posta