Újra hazai pályán - a Tiszakécskét fogadja vasárnap a Spartacus

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Szpari-Tiszakécske mérkőzések az NB-II-ben nagy múltra tekintenek vissza. A kilencvenes évek elején viszont nyolcszor találkozott a két gárda, majd az elmúlt húsz évben egyszer sem. A nyolc korábbi meccs során a kécskeiek sokszor borsot törtek a nyíregyházi csapat orra alá: négyszer nyertek, egyszer lett döntetlen és háromszor győzött a Nyíregyháza. Utoljára 1996-ban 3-0-ra. A hétvégi meccsen a Szpari kapuját ismét Fadgyas Tamás védheti. A hálóőr a Békéscsaba elleni mérkőzésen lépett pályára először a Spartacusban.

- Nagyon boldog voltam, hogy pályán lehettem, nagyon vártam a pillanatot, hogy bemutatkozzak. Szerencsére jól sikerült az első két meccs, mindkét hazai találkozót megnyertük. A legutóbbi kaposvári meccs nem úgy sikerült ahogy vártuk, de már a Tiszakécske elleni mérkőzésre koncentrálunk, hogy megszerezzük a pontokat itthon. Egy védekező ellenfélre számítok mely a saját térfeléről indulva kontrákkal próbál majd helyzeteket kialakítani. Nekünk fel kell törnünk ezt a stabil védekezést, jó lenne minél hamarabb gólt szerezni ellenük - mondta Fadgyas Tamás kapus.

A Duna-Aszfalt TVSE nincs rossz formában, a legutóbbi fordulóban hátrányból fordítva 2-1-re verték a Békéscsabát, és már hat találkozó óta veretlenek, utoljára a ZTE tudta legyőzni őket.

- Egy kellemetlen, keményen védekező csapat lesz az ellenfelünk, fizikálisan egy nagyon erős együttes. Sajnos a sérültjeink közül csak Hornyák Marcell épült fel, rá már számíthatunk a hétvégén. Hazai pályán nem lehet más a célunk mint a három pont begyüjtése – mondta Lengyel Roland vezetőedző.

Egy éve a Magyar Kupában találkozott a két együttes, akkor 3-2-re a Szpari nyert és jutott tovább. A TVSE aztán feljutott az NB-III-ból, és jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán 16 ponttal, 3 győzelem, 3 vereség és 7 döntetlen a mérlegük A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus-Duna Aszfalt TVSE meccs 13.30-kor kezdődik. A Nyíregyházi TV aznap este 18 órától felvételről közvetíti a találkozót.

Dankó László