Újra benyújtja törvényjavaslatát a Demokratikus Koalíció a parlamentben

A Demokratikus Koalíció már másodjára nyújtja be törvényjavaslatát azzal kapcsolatban, hogy a gyermekükkel otthon maradni kényszerülő szülők pénzügyi támogatást kapjanak a korlátozó intézkedések hatálya alatt kivett, szabadságon töltött napjaik után.

Fodor István, a DK választókerületi elnöke, egyben a párt Foglalkoztatási Kabinetének tagja szerkesztőségünkhöz eljuttatott online sajtótájékoztatóján közölte: első javaslatukat a Fidesz leszavazta. A kormánydöntés következtében, a világjárvány miatt az általános iskolák és óvodák a tavaszi szünet végéig bezárnak, s felhívta a figyelmet arra a tényre, már tudunk olyan esetekről, hogy iskolás- és óvodáskorú gyermekeknél igazolták a koronavírus jelenlétét, így a szülőknek is otthon kell maradniuk. Fodor István úgy látja, a szabadságnak a munkavállaló pihenését kell szolgálni a törvény szerint.

Fodor István, a DK VK elnöke, a Foglalkoztatási Kabinet tagja kiemelte:

„A szülők sok esetben most patthelyzetben vannak, mert kénytelenek táppénzre vagy szabadságra menni. Ha nem megoldható a szülő otthoni munkavégzése, akkor ez komoly bevételkiesést jelent az amúgy is egyre nehezebben élő családoknak.”