Újra bajnoki - Vasárnap ismét fordulót rendeznek a labdarúgó NB-II-ben

A bajnoki szünet után folytatódik a hétvégén a pontvadászat a labdarúgó NB-II-ben.  A Nyíregyháza Spartacus Szombathelyre utazik. A két csapat őszi meccsét a Haladás nyerte, így szeretne visszavágni a Szpari. 

Jó formában játszott eddig tavasszal a Nyíregyháza Spartacus. A csapat nyolc mérkőzésen mindössze egyszer szenvedett vereséget, és csak két gólt kapott. Kérdés, jól jött-e a válogatott VB-selejtezői miatti bajnoki szünet. A szakmai stáb igyekezett kihasználni az időt, erőnléti edzések mellett taktikai elemeket is gyakoroltak a játékosok. 

- Úgy érzem jól jött egy kis pihenő a játékosoknak, de komoly fizikai terhelést is kaptak, és bizonyos taktikai elemeket is gyakoroltunk. Persze majd az eredmények mutatják meg, hogy valóban jól jött-e a szünet, de igyekeztünk kihasználni az időt  -mondta Gálhidi György vezetőedző. 

Hosszú idő után végre teljes kerettel készülhetett a gárda, a műtét után visszatérő Sinanovic Sinan és Csilus Ádám is a kerettel készülhetett. Az öröm azonban nem tartott sokáig, sajnos az elmúlt napokban több fiatal is megsérült. Vasiljevic Nikola részleges izomszakadást szenvedett, Herczku Alexnek az egyik külső térdszalagja húzódott meg, miután rosszul lépett. Kalocsai Lászlóra és Szabó Bálintra orvosi vizsgálat vár, mindkettejüknek magas volt a vérnyomás értékük, így kérdéses, a Haladás elleni vasárnapi meccsen ki lesz a fiatal a gárdában. A védelemben viszont ott lehet Papucsek Barna. A rutinos hátvéd szerint a védősor jól összeállt tavaszra. 

- Még jobban kisegítjük egymást, többet kommunikálunk, úgy érzem ennek is köszönhető, hogy stabil a hátsó sor, és kevés gólt kaptunk tavasszal. Szeretnénk a hátralévő mérkőzéseken is hasonlóan teljesíteni, és bízom abban, hogy pontokat szerzünk már most hétvégén is – mondta Papucsek Barna.  

A hétvégén Szombathelyen játszik a Szpari. A Haladás ősszel 1-0-ra győzött a Városi Stadionban, így most ezért is szeretne visszavágni a Nyíregyháza. A találkozó 14.30-kor kezdődik.