Nyíregyháziak a válogatott keretben - EB selejtezőn játszhatnak a női röplabdások

A Békéscsaba ellen vívja a női röplabda bajnokság döntőjét a Fatum Nyíregyháza. A mieink a Vasast, a BRSE a Kaposvárt győzték le. A Fatum játékosai közül többen is bekerültek a válogatott keretbe. 

Kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre és az Európa Ligára készülő keretét Jakub Gluszak a női röplabdaválogatott szövetségi kapitánya. A hölgyek Dániával, Franciaországgal és Izraellel szerepelnek egy csoportban az Eb-kijutásért, illetve Csehországgal, Fehéroroszországgal és Horvátországgal az EL-ben. Női válogatottunk lengyel szövetségi kapitánya 18 játékost nevezett a keretébe, akik közül négyen játszanak külföldön, a magyar klubokban szereplők közül legtöbben a Kaposvárt képviselik, szám szerint öten, három játékost ad a Vasas Óbuda, kettőt-kettőt a Fatum Nyíregyháza és az MTK Budapest, egyet-egyet pedig a Swietelsky-Békéscsaba és az UTE. A mieink közül Tóth Fruzsina és Pintér Andrea vehet részt az EB-selejtezőkön, Heim Gábor pedig a szakmai stábot erősíti. De ott lesz a nemzeti csapatban a nyíregyházi származású Szakmáry Gréta is, aki Németországban légióskodik.

A válogatott mérkőzésekig viszont még egy fontos feladat vár a nyírségiekre, a csapat ugyanis az Extraliga döntőjében érdekelt. A mieink 3-0-s összesítéssel búcsúztatták a Vasast. A másik ágon a Békéscsaba izgalmas mérkőzéseken, hátrányból fordítva nyert a Kaposvár ellen, így a BRSE lesz a döntő másik résztvevője. A Nyíregyháza és a Békéscsaba márciusban a Magyar Kupa döntőjében találkozott.  A kupadöntő nyíregyházi sikerrel zárult, a Fatum pedig a bajnokságban is szeretne az első helyen végezni. A párharc három nyert mérkőzésig tart.