Újévköszöntő sorverseny a Bem József Általános Iskolában

Az esemény helye: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, 4400. Nyíregyháza, Epreskert utca 10, tornacsarnok

Az esemény időpontja: 2018. január 16. kedd 10 óra

Az intézményben már hagyomány, hogy minden januárban vendégül látjuk Nyíregyháza óvodásait egy játékos, sportos vetélkedőre.

Idén tizenkettedik alkalommal mérik össze tudásukat az ovisok, akiket bemes diákok erősítenek.

Öt óvodás és öt általános iskolás gyermek tesz ki egy csapatot. A közelmúltban felújított tornateremben évről évre egyre több csapatnak szurkolhatnak az érdeklődők. Míg 2017-ben 18 óvodából érkezett 140 fő, addig 2018-ban közel harminc csapat gyermeke méri össze tudását.

Az iskola hagyományosan ezzel a rendezvénnyel nyitja meg óvodásoknak szóló eseményeit, hiszen az itt tanító pedagógusok fontosnak tartják azt, hogy a kis ovisok megtapasztalják az iskola légkörét, hangulatát.

A gyerekekre mókás, tréfás feladatok várnak, amelyek életkori sajátosságaiknak megfelelnek.

Segítségükre lesznek bóják, hullahopp karikák, labdák és egyéb sporteszközök. A versenyszámokat az iskola testnevelői úgy választották ki, hogy azok ne legyenek megerőltetőek a gyerekeknek, hanem könnyedén végrehajthassák azokat. Az óvodásoknak szóló nyitórendezvényt követően több lehetőségük is lesz a kicsiknek, hogy megismerkedjenek a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában zajló oktató- és nevelőmunkával.

Szülői fórum, tájékoztató, nyílt tanítási órák és foglalkozások várják a leendő első osztályosokat.