Újévköszöntő sorverseny

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában az Újévköszöntő sorversenyt. Az intézményben már hagyomány, hogy a téli szünet után játékos vetélkedőre hívják a város óvodásait. Az idei megmérettetésre 18 óvodából érkezett 28 csapat, 140 gyermekkel. Az óvodások sikerét csapatonként 5 bemes diák garantálta, így nagycsoportosok, elsősök és másodikosok közösen versenghettek a Bem Iskola közelmúltban felújított tornatermében.

 

Verseny jó hangulatban

 

Dr. Baloghné Mester Éva, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola igazgatója elmondta, minden évben ezzel az eseménnyel nyitják az óvodás rendezvényeiket. A vezető hozzátette, nagyon fontosnak tartják azt, hogy a gyerekek érezzék meg az iskola légkörét, hangulatát. Hozzátette, nem mindegy az, hogyan érzik magukat a gyerekek az iskolában.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ha jól, akkor azt reméljük, hogy a későbbiekben is szívesen jönnek hozzánk – magyarázta az igazgató.

A gyerekekre csupa játékos, mókás feladat várt. A versenyzők hulahopp karikát tartva, bójákat kerülgetve futottak, és olyan feladatokat hajtottak végre, amelyek életkori sajátosságaiknak megfeleltek. Volt olyan óvodás, aki nyerni érkezett és kifejezetten boldog volt, hogy az óvó nénik beválogatták a csapatba.

 

Február 6-án szülői fórum

 

A sport és ügyességi feladatokat a Bem Iskola testnevelői úgy válogatták össze, hogy a gyerekek játszva elvégezzék azokat. Az óvodásokat és szüleiket a jövőben több program is várja az iskolában. Február 6-án szülői fórumon tájékozódhatnak a leendő elsősök hozzátartozói az intézmény képzési kínálatáról, február 7-én pedig az óvodások megnézhetik azt, milyenek a tanítási órák a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)