Újélet-fát ültettek

A Kertvárosi Gyermekkert Óvoda szüreti műsorával kezdődött az Újélet-fák ültetése.
Az Alkotás utcai játszótér mellett kialakított Újéletfa-ligetet 2014 tavaszán adták át, a Tegyük szebbé Nyíregyházát! elnevezésű városszépítő akció egyik elemeként, amelynek ötletgazdája dr. Adorján Gusztáv, a közgyűlés frakcióvezetője, aki egy régi hagyományt kívánt feleleveníteni. Mint elmondta, szülész-nőgyógyászként minden gyermek születése egy megható pillanat. Azon gondolkodott, hogy az ezzel járó szeretetet hogyan lehetne a városban is gyökereztetni. Arra jutott, hogy – bár máshol is van ilyen – a gyermek születése tiszteletére ültessenek egy fát.

 

IDÉN 50 CSALÁD JELENTKEZETT

 

Az elmúlt évben már 30 Újélet-fát elültettek, idén mintegy 50 család jelentkezett, akiket dr. Kovács Ferenc polgármester is köszöntött. Hangsúlyozta, a faültetés egy új induló élet szimbólumának elültetése is. Azt kívánta, hogy minden gyerek, akinek itt fája lesz, szüleivel, nagyszüleivel együtt egészségben, boldogságban hosszú, sikeres életet éljen, és mindig kötődjön szülővárosához, Nyíregyházához.

További képekért kattintson a fotóra!

 

GONDOZZÁK IS A HÁRSFACSEMETÉKET

 

Az októberi faültetésre azok a családok jelentkezhettek, akiknek az elmúlt év július 31-e és 2015. július 31-e között született a gyermekük. Az önkormányzattól ajándékba kapott hársfacsemetéket a szentelést követően közösen ültették el a városüzemeltető cég munkatársaival, de a növények jövőbeni gondozásában is számítanak az új tulajdonosokra. Az önkormányzat és a NYÍRVV Kft. közös akciójából hagyományt szeretnének teremteni. Így idővel erdővé sűrűsödnek az újszülöttek számára elültetett fák, és a város kellemes pihenőhelyeivé válhatnak az Újélet-fa Ligetek. A szülők a gyermekeikkel együtt nyomon követhetik majd az elültetett facsemeték fejlődését, és az évek múltával visszatérhetnek akár az unokáikkal is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)